Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΕΔ υπέρ αιτημάτων της Γεωπονικής Άρτας

Εικόνα του άρθρου ΠΕΔ υπέρ αιτημάτων της Γεωπονικής Άρτας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/03/2023, 18:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η ΠΕΔ Ηπείρου, με ομόφωνο ψήφισμα του διοικητικού συμβουλίου της, τάσσεται υπέρ των αιτημάτων των αποφοίτων της Γεωπονικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σχετικά με τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Χρήστος Ντακαλέτσης, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, συνεννοήθηκε με τον δήμαρχο Άρτας Χρήστο Τσιρογιάννη αλλά και με τους φοιτητές-τριες της Γεωπονικής και έφερε προς ψήφισμα το θέμα, ζητώντας από τα συναρμόδια υπουργεία να αναγνωρίσουν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων.

Ο γραμματέας του ΔΣ Γιάννης Δαρδαμάνης και ο Φίλιππος Ευαγγέλου, τόνισαν ότι «η εκκρεμότητα της αναγνώρισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων των συγκεκριμένων αποφοίτων έπρεπε να είχε λήξει με τη δημιουργία του Πανεπιστημιακού Τμήματος, κατά την περίοδο 2018-2019, με πρωτοβουλία της προηγούμενης συγκυβέρνησης που δρομολόγησε τη συνένωση ΑΕΙ και ΤΕΙ».

Τα δύο μέλη του ΔΣ της ΠΕΔ που αναφέρονται πολιτικά στη ΝΔ προσπάθησαν να μεταθέσουν την ευθύνη στην προηγούμενη κυβέρνηση. Ο κ. Ευαγγέλου, δημοτικός σύμβουλος Ιωαννίνων με την παράταξη της κας Καλογιάννη, έχει κατά καιρούς διαχωρίσει την ψήφο του σε θέματα που η παράταξη συγκρουόταν με κυβερνητικές αποφάσεις.

Η σημερινή αντιπολίτευση έχει κατηγορήσει τη νυν κυβέρνηση ότι έχει «παγώσει» ή αναστείλει μια σειρά νόμους που αφορούν την συγχώνευση ΑΕΙ-ΤΕΙ, ανάμεσά τους και το θέμα των επαγγελματικών δικαιωμάτων, το οποίο εν πολλοίς ισχύει.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back