Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια δημοπρασία, oι επιστολές της οικογένειας Μπότσαρη και η ΠΕΔ

Εικόνα του άρθρου Μια δημοπρασία, oι επιστολές της οικογένειας Μπότσαρη και η ΠΕΔ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/06/2021, 17:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πριν λίγο καιρό η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Ηπείρου, μετά από πρόταση του προέδρου και δημάρχου Δωδώνης Χρήστου Ντακαλέτση, αποφάσισε να «χτυπήσει» σε δημοπρασία 17 έγγραφα- επιστολές της οικογένειας του Μάρκου Μπότσαρη, με απώτερο στόχο «την ανάδειξη της ιστορικής και πολιτιστικής αξίας του Σουλίου».

Στις 9 Ιουνίου, ο κ. Ντακαλέτσης συμμετείχε στην ηλεκτρονική δημοπρασία του Οίκου Vergos Auctions (με τιμή εκκίνησης τα 30.000 ευρώ), αλλά δεν τα κατάφερε. Τέτοιου είδους δημοπρασίας προσελκύουν εξάλλου το ενδιαφέρον πολλών συλλεκτών. Τα «χτυπήματα», όπως ήταν αναμενόμενο, ήταν αλλεπάλληλα, με την ΠΕΔ να μη συνεχίζει από ένα ποσό και πάνω… καθώς «ξεπερνούσε κατά πολύ τις οικονομικές δυνατότητες της ΠΕΔ και το αποφασισθέν για τη δημοπρασία ποσό (50.000 ευρώ)» όπως αναφέρεται.

Ωστόσο, ο κ. Ντακαλέτσης βλέπει κάτι θετικό στην όλη προσπάθεια. Ότι «σε κάθε περίπτωση στις προθέσεις της διοίκησης της Π.Ε.Δ. Ηπείρου περιλαμβάνεται η διαφύλαξη και ανάδειξη της πολιτιστικής και άλλης, υλικής και άυλης κληρονομιάς της Ηπείρου, σε συνεργασία πάντα με τους Δήμους της περιοχής μας». Αν η ΠΕΔ αποκτούσε τις επιστολές της οικογένειας Μπότσαρη, σκόπευε, όπως κάνει γνωστό, να τα εκθέσει ή να τα δημοσιεύσει στο πλαίσιο ερευνητικής δουλειάς ιστορικών.

Το ενδιαφέρον της ΠΕΔ Ηπείρου για τα συγκεκριμένα έγγραφα-επιστολές ήταν «ευθυγραμμισμένο με το πνεύμα των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το ιστορικό γεγονός» όπως υπενθυμίζεται.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back