Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το ΠΕΑΚΙ, ο ΠΑΣ και οι προβληματισμοί

Εικόνα του άρθρου Το ΠΕΑΚΙ, ο ΠΑΣ και οι προβληματισμοί
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/11/2016, 00:25
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ιδιαίτερα δραστήρια είναι τελευταία η παράταξη της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο «Συμμαχία Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα. Μετά το αίτημα για συζήτηση στο συμβούλιο επί του θέματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, αυτή τη φορά καταθέτει επερώτηση προς τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη για το σχέδιο παραχώρησης του Πανηπειρωτικού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Η παράταξη εκφράζει τη θέση ότι το Πανηπειρωτικό Κέντρο προορίζεται για τις ανάγκες του λαϊκού αθλητισμού και ότι από πουθενά δεν προκύπτει η προοπτική να αποτελέσει έδρα ποδοσφαιρικής επαγγελματικής ομάδας, όπως ο ΠΑΣ Γιάννινα. «Άλλες ΠΑΕ κατασκεύασαν δικά τους ποδοσφαιρικά γήπεδα, όπως η Λάρισα, η Ξάνθη, το Αγρίνιο και αλλού» επισημαίνει χαρακτηριστικά στην επερώτηση.

Η «Συμμαχία Ηπειρωτών» εκτιμά ότι το όλο θέμα πρέπει να απασχολήσει το περιφερειακό συμβούλιο και αναφέρει ότι «σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος και να κρυφτούμε πίσω από τους φιλάθλους του ΠΑΣ Γιάννινα ή να λαϊκίσουμε για ένα τόσο σοβαρό θέμα». Στην επερώτηση της, ζητά από τον περιφερειάρχη να διατυπώσει την επίσημη θέση της Περιφέρειας, όπως και αν προτίθεται να αναλάβει ενεργό ρόλο στην όλη υπόθεση για την παραχώρηση του Πανηπειρωτικού στην ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
Γιαννάκης Βασίλης
Όταν επρόκειτο να κατασκευαστεί το ΠΕΑΚΙ κλήθηκαν οι αχολούμενοι με τα αθλητικά θέματα της πόλης να απαντήσουν στον τότε Γ.Γ.Α. κ. Βασιλακόπουλο τι χρειάζεται περισσότερο η πόλη μας: Ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με κερκίδες 15.000 θέσεων ή αυτό που τελικά κατασκευάστηκε. Σκεπτόμενοι τις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού (ποδόσφαιρο. στίβος κ.λ.π.), αλλά και τις ανάγκες των απλών πολιτών που σήμερα κατακλύζουν το χώρο τρέχοντας, περπατώντας, παίζοντας κ.λ.π. αποφάσισαν, σωστά κατά τη γνώμη μου, να γίνει ένα αθλητικό κέντρο για τις ανάγκες του ερασιτεχνικού αθλητισμού (αθλητικά σωματεία όλων των αθλημάτων), του σχολικού αθλητισμού και την άθληση του απλού πολίτη . Αν οι αρμόδιοι θέλουν να διευκολύνουν την ΠΑΕ ας της παραχωρίσουν έκταση δημοτική για 50-60 χρόνια και εκεί να φτιάξει το δικό της γήπεδο και όποια άλλη εγκατάσταση εκείνη θέλει. Στην πόλη υπάρχει έλλειψη αθλητικών χώρων και δεν επιτρέπεται να στερήσουμε από τους Γιαννιώτες τον καλύτερο αθλητικό χώρο που διαθέτουμε στην πόλη, παραχωρώντας τον σε μια Α.Ε. Όσοι δε ισχυρίζονται πως μέρος μόνο των εγκαταστάσεων θα παραχωρηθεί ή αγαθοί είναι ή εκ του πονηρού μιλούν.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back