Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Το γήπεδο και ο ρόλος του Δήμου

Εικόνα του άρθρου Το γήπεδο και ο ρόλος του Δήμου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/08/2016, 23:21
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

H αίσθηση ότι οι συζητήσεις για τη μεταφορά της έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ) έχουν προχωρήσει αρκετά, είναι πια έντονη.

Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ και η διοίκηση του ΠΑΣ Γιάννινα φαίνεται ότι έχουν βρει μια κοινή γραμμή πλεύσης για το νέο γήπεδο της τοπικής ομάδας. Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν μήνα ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Σπύρος Πάικας είχε μιλήσει για τις επαφές μεταξύ των τριών φορέων προκειμένου το «σπίτι» του ΠΑΣ να γίνει τμήμα του ΠΕΑΚΙ και το στάδιο των «Ζωσιμάδων» να γίνει στέγη του στίβου. Τότε, ο κ. Πάικας είχε πει ότι είναι στο χέρι της ΠΑΕ και του υπουργείου αν η συνεργασία αυτή θα προχωρήσει.

ΠΑΕ: ΘΕΛΕΙ ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΚΤΑΣΗ

Από τη σημερινή ανακοίνωση της ΠΑΕ, προκύπτει ότι αυτή η συνεργασία προχωρά. Ο πρόεδρος της ομάδας Γιώργος Χριστοβασίλης συνάντησε σήμερα τον δήμαρχο Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα με τον οποίο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, συζήτησε «την υποβολή μελέτης-κατασκευής γηπέδου και αθλητικών εγκαταστάσεων στους χώρους του ΠΕΑΚΙ και γύρω από αυτό». Από την τοποθέτηση αυτή, φαίνεται ότι οι εγκαταστάσεις του ΠΕΑΚΙ δεν αρκούν για το «όνειρο» της ΠΑΕ, ότι απαιτείται κι άλλη έκταση («γύρω από το ΠΕΑΚΙ»). Εδώ ακριβώς, εκτιμάται ότι μπορεί να έχει ρόλο ο δήμος Ιωαννιτών με εκτάσεις που ενδεχομένως του ανήκουν. Η ΠΑΕ, πάντως, στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει τη διαβεβαίωση της δημοτικής αρχής ότι «θα συμβάλει, στο μέτρο που της αναλογεί, στην πραγματοποίηση του σχεδίου αυτού που αποτελεί όνειρο για όσους αγαπούν τον ΠΑΣ».


ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back