Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πέθανε ο Τζέρι Λι Λιούις

Εικόνα του άρθρου Πέθανε ο Τζέρι Λι Λιούις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/10/2022, 23:48
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Τζέρι Λι Λιούις, ένας πρωτοπόρος του rock n' roll με επιτυχίες όπως το «Great Balls of Fire», πέθανε σε ηλικία 87 ετών, δήλωσε σήμερα ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του.

Ο τελευταίος της μεγάλης γενιάς των 50s των Έλβις Πρίσλεϊ, Τσακ Μπέρι και Λιλτ Ρίτσαρντ άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Μέμφις του Τενεσί, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Τζούντιθ.

Η τεράστια επιτυχία του «Great Balls of Fire» το 1957 και οι εκρηκτικές ζωντανές του εμφανίσεις εκτόξευσαν τη καριέρα του όσο την αμαύρωσε το σκάνδαλο που αποκαλύφθηκε ένα χρόνο μετά. Όπως αποκαλύφθηκε την περίοδο που βρισκόταν σε τουρνέ στην Αγγλία, ο Λιούις ήταν παντρεμένος με την 13χρονη εξαδέλφη του Μάιρα Γκέιλ Μπράουν, ενώ ήταν ακόμη παντρεμένος με την προηγούμενη σύζυγό του. 

Φυσικά το σκάνδαλο ξεσήκωσε τεράστιες αντιδράσεις, με τη περιοδεία να ματαιώνεται, το ραδιόφωνο να τον βάζει στη μαύρη λίστα και τις εισπράξεις του να πέφτουν κατακόρυφα εν μία νυκτί.

Η υπόθεση τον έριξε στα ναρκωτικά και το αλκοόλ και η προσωπική του ζωή, όπως αποδείχθηκε, ήταν γεμάτη μελανές κηλίδες και προσωπικές τραγωδίες. Παντρεύτηκε επτά φορές, με δύο εκ των συζύγων του να πεθαίνουν πρόωρα. Η τέταρτη σύζυγος τυ Τζάρεν Ελίζαμπεθ Γκαν Πέιτ πνίγηκε σε πισίνα το 1982, αφού είχε κινήσει τις διαδικασίες του διαζυγίου. 

Η επόμενη, η Σον Στίβενς, η οποία ήταν 23 χρόνια μικρότερή του, πέθανε το 1983 από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Μέσα στο επόμενο έτος, ο Λιούις παντρεύτηκε την 21χρονη Κέρι ΜακΚάρβερ, η οποία του έκανε αγωγή διαζυγίου το 1986, κατηγορώντας τον για σωματική κακοποίηση και μοιχεία. Ο Λιούις έκανε ανταγωγή και τελικά το ζευγάρι χώρισε οριστικά το 2005 έπειτα από χρόνια σε διάσταση.

Η δε Μπράουν τον χώρισε στις αρχές της δεκαετίας του '70, λέγοντας πως η συμπεριφορά του σχεδόν την έκανε να αυτοκτονήσει. «Αν ήμουν ακόμη παντρεμένη με τον Τζέρι, πιθανότατα τώρα θα ήμουν νεκρή», είπσε σε συνέντευξή της στο περιοδικό "People" το 1989.

Με την Στίβενς ο Λιούις έκανε έναν γιο, τον Τζέρι Λι τον 3ο. Ο πρώτος του γιος από προηγούμενο γάμο Στιβ Άλεν Λιούις πνίγηκε σε πισίνα σε ηλικία μόλις τριών ετών το 1962, ενώ ο δεύτερος Τζέρι Λι Τζούνιορ πέθανε το 1973 σε ηλικία 19 ετών σε τροχαίο δυστύχημα. Ο Τζέρι Λι Λιούις έχει επίσης δύο κόρες, την Φοίβη και τη Λόρι Λέι.

Ο Λιούις, πάντως, επανήλθε ως ερμηνευτής κάντρι στη δεκαετία του '60 και εν τέλει κατάφερε να κερδίσει τρία βραβεία Grammy, ενώ ηχογράφησε με κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής, μεταξύ των οποίων ο Μικ Τζάγκερ, ο Μπρους Σπρίνγκστιν, η Σέριλ Κρόου κ.α.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters, Euronews

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back