Συντακτης: κύριος Τύπος
Δημοσιευση: 2-02-2023, 11:46
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των υποψηφίων για την πολυπόθητη θέση στο «Rock & Roll Hall of Fame» του 2023, με τον Τζορτζ Μάικλ (George Michael) την Κέιτ Μπους (Kate Bush), την Σίντι Λόπερ (Cyndi Lauper) και την Μίσι Έλιοτ (Missy Elliott) να βρίσκονται ανάμεσα στους υποψήφιους.

Οι White Stripes, οι Iron Maiden, οι Joy Division/New Order, η Σέριλ Κρόου (Sheryl Crow), ο Γουίλι Νέλσον (Willie Nelson), οι Rage Against the Machine, οι Soundgarden, οι Spinners, οι A Tribe Called Quest, και ο Γουόρεν Ζέβον (Warren Zevon) συμπληρώνουν τη λίστα με τα αποτελέσματα ν΄ ανακοινώνονται τον Μάιο.

«Αυτή η αξιοσημείωτη λίστα υποψηφίων αντικατοπτρίζει τους διαφορετικούς καλλιτέχνες και τη μουσική που το «Rock & Roll Hall of Fame» τιμά και γιορτάζει», δήλωσε ο John Sykes, πρόεδρος του Ιδρύματος «Rock & Roll Hall of Fame» και συνεχίζει. «Αυτοί οι καλλιτέχνες δημιούργησαν τους δικούς τους ήχους που επηρέασαν γενιές και αμέτρητους άλλους που ακολούθησαν τα βήματά τους».

Σημειωτέον ο κανόνας επιλογής των υποψηφίων υπαγορεύει τον εκάστοτε καλλιτέχνη να έχει κυκλοφορήσει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά τουλάχιστον 25 χρόνια πριν από το έτος της υποψηφιότητας. 

Είναι η πέμπτη υποψηφιότητα για τους «Rage Against The Machine», η τέταρτη για την Κέιτ Μπους και τους Spinners και η δεύτερη για τα συγκροτήματα «Iron Maiden» και «A Tribe Called Quest»

200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα
Ντοτη3