ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Χαρίλαος Τόλης

Εικόνα του άρθρου Πέθανε ο πρώην δήμαρχος Ιωαννίνων Χαρίλαος Τόλης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/07/2022, 22:22
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο Χαρίλαος Τόλης, μηχανικός, δεν είναι πια στη ζωή.

Ο Τόλης ήταν δήμαρχος των Ιωαννίνων μεταξύ 1984 και 1986, αντικαθιστώντας τον Σπύρο Κατσαδήμα που πέθανε στις 12 Σεπτεμβρίου του 1984.

Ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ επί σειρά ετών και δραστήριος στα αυτοδιοικητικά των Ιωαννίνων.

Με ανακοίνωσή τους, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή εκφράζουν την βαθιά τους θλίψη και τονίζουν ότι «άφησε το στίγμα του στην πόλη τόσο από την ενασχόλησή του με τα κοινά όσο και με την επαγγελματική του δραστηριότητα».

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ αναφέρει:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για έναν φίλο που έφυγε, για έναν άνθρωπο που με το κοφτερό του μυαλό και τη γνώση έδινε πάντα πολύτιμες συμβουλές».

Ο Τόλης γεννήθηκε στο Αμπελοχώρι, στα Τζουμέρκα. Σε νεαρή ηλικία μπήκε στην ΕΠΟΝ και κατόπιν εξορίστηκε στη Μακρόνησο. Αργότερα, εντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ.

Ήταν δραστήριος στα αυτοδιοικητικά των Ιωαννίνων, υποψήφιος υποψήφιος δήμαρχος το 1978 και δήμαρχος για μια διετία, το ΄84. Επίσης, διετέλεσε πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

ΣΧΟΛΙΑ
τελευταίος πολίτης
Συλλυπητήρια. Για τον άνδρα, για τον επαγγελματία (πολύ γνωστό όνομα ως εργολήπτη-κατασκευαστή τη δεκατεία του 75-80...), για το αυτοδικιοητικό πρόσωπο. Όμως τώρα έμαθα για το επί ποιου ιδρύθηκε η ΔΕΥΑΙ - που πίνει αίμα (μεταφορικά) σήμερα στην πόλη. Εκτιμώ βέβαια, ότι το όραμά του για τη ΔΕΥΑΙ, ήταν σαφώς "ανθρωπιστικό". Π.ως όμως κατάντησε σήμερα... να έχει το ακριβότερο νερό στην Ελλάδα! (Υπόμνηση: Τιμώ τη μνήμη ενός ικανού ανθρώπου - διαμαρτύρομαι επίκαιρα - με τη σημερινή ΔΕΥΑΙ.)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back