ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Γιώργος Δελαστίκ

Εικόνα του άρθρου Πέθανε ο Γιώργος Δελαστίκ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2020, 15:07
ΕΛΛΑΔΑ

Ένας από τους σημαντικότερους έλληνες δημοσιογράφους, ο Γιώργος Δελαστίκ, πέθανε σήμερα, 15 Οκτωβρίου, μετά από χρόνια μάχη με εκφυλιστική ασθένεια.

Ο Δελαστίκ υπήρξε ένας από τους πιο αξιοπρεπείς, ευρυμαθείς και διορατικούς επαγγελματίες ενός χώρου όπου το είδος δεν ευδοκιμεί πάντα. Γεννήθηκε το 1952 στην Αθήνα και σπούδασε στο Πολυτεχνείο Πατρών, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός.

Δούλεψε σε πολλά μέσα, όπως ο Ριζοσπάστης, η Πρώτη, το Παρόν, η Καθημερινή και το Έθνος, τελευταία, συνεργάστηκε με μέσα της Περιφέρειας όπως η Ελευθερία Λάρισας, καθώς και ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς. Έγραψε βιβλία και συμμετείχε σε δημοσιογραφικές αποστολές σε όλο τον κόσμο, ως διαπιστευμένος ρεπόρτερ και ανταποκριτής.

Η μεγάλη του αγάπη όμως, ήταν το «Πριν».

Το ίδρυσε ο ίδιος, ως περιοδικό, το 1989 και συνέχισε να είναι διευθυντής του και αργότερα, όταν κυκλοφόρησε ως κυριακάτικη εφημερίδα, όπως κυκλοφορεί μέχρι σήμερα δηλαδή. Αποχώρησε για προσωπικούς λόγους στο τέλος του 2016.

Ο Δελαστίκ ήταν κομμουνιστής, συνεπής με τον «τίτλο και το περιεχόμενο». Το 1989 ήταν πρωτεργάτης στην ίδρυση του Νέου Αριστερού Ρεύματος, μετά την αποχώρηση από το ΚΚΕ εξαιτίας της κυβέρνησης Τζανετάκη.  

Διώχθηκε για τις θέσεις του ακόμα και σε δημοκρατικούς καιρούς. Η παρουσία του τίμησε το δημοσιογραφικό επάγγελμα και τους συνεργάτες και συνεργάτιδές του, στις συμφωνίες και τις διαφωνίες…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back