Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πέθανε ο Ανέστης Λώρας

Εικόνα του άρθρου Πέθανε ο Ανέστης Λώρας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/07/2020, 18:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ο Ανέστης Λώρας, ένας από τους παλιότερους βουλευτές του νομού Ιωαννίνων, πέθανε στα 91 του χρόνια.

Γεννήθηκε στον Πεντόλακκο Ιωαννίνων και εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Ιωαννίνων στις εκλογές του 1963 με την Ένωση Κέντρου και επανεκλέχθηκε το 1964.

Έγινε γνωστός στα Ιουλιανά, όταν αποστάτησε μαζί με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Αθανασιάδη-Νόβα κα, ανατρέποντας τον Γεώργιο Παπανδρέου. Η Αποστασία ήταν μια από τις πολιτικές εξελίξεις που οδήγησαν στη χούντα. 

Ένα χρόνο αργότερα, ο Λώρας έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από το βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Καστανίδη (πατέρα του επίσης βουλευτή Χάρη Καστανίδη) μέσα στη Βουλή.

Ο Ανέστης Λώρας υπηρέτησε ως υφυπουργός Οικονομικών και Εμπορίου. Εκλέχτηκε το 1989, στις διπλές εκλογές Ιουνίου και Νοεμβρίου, με τη Νέα Δημοκρατία.

Τη θλίψη του για την απώλεια Ανέστη Λώρα εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας. «Ο Ανέστης Λώρας, έφυγε πλήρης ημερών, έχοντας διαγράψει μακρά και επιτυχημένη πορεία στη δικηγορία ενώ παράλληλα, υπηρέτησε πιστά το λαό των Ιωαννίνων που τον τίμησε με την ψήφο του, εκλέγοντάς τον βουλευτή του νομού, σε τέσσερις εκλογικές αναμετρήσεις, τόσο προδικτατορικά, όσο και μεταδικτατορικά» ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back