Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2022, 04:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη νέα του Νομαρχιακή Επιτροπή εξέλεξε το ΚΙΝΑΛ Ιωαννίνων (ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ πια). Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων είναι 13μελής - 9 άντρες και 4 γυναίκες λόγω ποσόστωσης. 

Σύμφωνα με τα ανεπίσημα αποτελέσματα, τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή απαρτίζουν: ο Βασίλης Γαρδίκος με 970 ψήφους, ο Ευάγγελος Αρλέτος με 611 ψήφους, ο Ιωάννης Νάστος με 543 ψήφους, ο Κωνσταντίνος Λεοντίου με 540 ψήφους, ο Μάριος Βαβάτσικος με 506 ψήφους, ο Αριστείδης Κασσής με 433 ψήφους, ο Κώστας Κυρίτσης με 413 ψήφους, ο Νίκος Καλτσούνης με 390 ψήφους, η Ελένη Τζίμα με 368 ψήφους, ο Χρήστος Κολιοπάνος με 350 ψήφους, η Ελένη Λάκκα με 349 ψήφους, η Ρένα Δεληκούρα με 240 ψήφους και η Βιργινία Γκέκα με 214 ψήφους.

Aπό την ανάγνωση των αποτελεσμάτων στα εκλογικά τμήματα, προκύπτει ότι ο Βασίλης Γαρδίκος πήρε πάνω από τις μισές ψήφους (519) από τον Δήμο Ζίτσας (εκλογικό τμήμα Ελεούσας). Πολλές ψήφους από την ίδια περιοχή, πήραν επίσης ο Κωνσταντίνος Λεοντίου (365 ψήφους) και η Ελένη Τζίμα (270 ψήφους).

Προφανώς, μεγάλο ρόλο έπαιξε ο τόπος καταγωγής. Για παράδειγμα ο Ιωάννης Νάστος πήρε 290  ψήφους από την Πεδινή, ο Νίκος Καλτσούνης 82 ψήφους από την Κόνιτσα κ.λπ. Οι ψήφοι από Ανατολή και Πέραμα (όπου οι υποψήφιοι έχουν έρεισμα λόγω καταγωγής και πολιτικών αναφορών) «πέρασαν» κυρίως στα τρία εκλογικά τμήματα που είχαν στηθεί στα Λιθαρίτσια και στη Ριζάρειο Πολιτεία. Στον Δήμο Ιωαννιτών εκλογικά τμήματα υπήρχαν εντός της πόλης και στην Πεδινή.

Οι ψηφοφόροι είχαν δικαίωμα να βάλουν έως τρεις σταυρούς στο ψηφοδέλτιο για την ανάδειξη της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων. Στο ψηφοδέλτιο για τη Νομαρχιακή Επιτροπή συμμετείχαν συνολικά 20 υποψήφιοι.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back