Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Το τοπικό ΠΑΣΟΚ να είναι πιο προσεκτικό...»

Εικόνα του άρθρου «Το τοπικό ΠΑΣΟΚ να είναι πιο προσεκτικό...»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/09/2022, 14:57
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πριν λίγες μέρες, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κατήγγειλε τη σύμπραξη της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων με την Εταιρεία Προαγωγής Ψυχικής Υγείας Ηπείρου (ΕΠΡΟΨΥΗ) για τη δημιουργία Μονάδας Έγκαιρης Παρέμβασης στην Ψύχωση.

Ανέφερε δε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ υλοποιεί νόμο του ΣΥΡΙΖΑ «που εκχωρεί τις δημόσιες δομές του ψυχιατρικού τομέα σταδιακά στους ιδιώτες, μέσω Αστικών Μη Κερδοσκοπικών Εταιριών (ΑΜΚΕ)».

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να απαντήσει στη Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων το ΠΑΣΟΚ για την ανακοίνωσή της στην οποία «διάλεξε να συρράψει και να αναπαραγάγει δημοσιεύματα των ημερών».

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «πάει πολύ οι συμπρωταγωνιστές της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου  που έκλεισαν 11 νοσοκομεία, έβαλαν σε διαθεσιμότητα 15.000 εργαζόμενους και απέλυσαν 3.000 διαλύοντας τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, να κουνάνε το δάκτυλο και να χρεώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ στήριξη στην πολιτική της κυβέρνησης. Και προφανώς στη φαντασία τους να ανακαλύπτουν ‘επισύνδεση’ Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα της ΕΠΡΟΨΥΗ». Εκτιμά ότι «γίνονται  ακόμη πιο προκλητικοί όταν ξεχνούν ότι είναι αυτοί που θεσμοθέτησαν και κατοχύρωσαν με νόμους τις ΑΜΚΕ παραχωρώντας τους σχεδόν το σύνολο των υποστηρικτικών δομών στην ψυχική υγεία εδώ και 30 χρόνια. Από τότε βέβαια δεν έγινε καμία καταγγελία ούτε από το ΚΚΕ, ούτε από το ΠΑΣΟΚ».

Κατά τα άλλα, η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων συμφωνεί με το τοπικό ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ για το γεγονός ότι η χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης θα έπρεπε να κατευθύνεται στην Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Ωστόσο, αναφέρει ότι αποτελεί πολιτική απόφαση της κυβέρνησης η συμμετοχή των ΑΜΚΕ για την υλοποίηση δράσεων ψυχικής υγείας από το Ταμείο Ανάκαμψης. «Η σχετική διάταξη πέρασε από την Βουλή τον Απρίλιο του 2022, αλλά ούτε τότε το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ το κατήγγειλε, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. διατύπωσε και στη Βουλή την πολιτική διαφωνία του στο συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο» υπογραμμίζει.

Τέλος παραπέμπει τα στελέχη του τοπικού ΠΑΣΟΚ στην ανακοίνωση  του Τομέα Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την καλύτερη ενημέρωσή του και τους συνιστά «να είναι πιο προσεκτικοί και καλύτερα ενημερωμένοι, υπενθυμίζοντάς τους παράλληλα ότι δυστυχώς στην κυβέρνηση εξακολουθεί και είναι η Ν.Δ.».

«Το αντί-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο όσο και να το επιδιώκουν κάποιοι, δεν θα περάσει» καταλήγει η Νομαρχιακή Επιτροπή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back