ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Παρών» ο Δήμος στην Μπιενάλε

Εικόνα του άρθρου «Παρών» ο Δήμος στην Μπιενάλε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/08/2018, 01:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Στη διοργάνωση της 1ης Μπιενάλε Δυτικών Βαλκανίων, η οποία θα γίνει από τον Οκτώβριο στα Γιάννενα, αποφάσισε να συμμετάσχει ο Δήμος Ιωαννιτών. Η Μπιενάλε αποτελεί μια πρωτοβουλία του Εργαστηρίου Ιστορίας της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με υπεύθυνο τον αναπληρωτή καθηγητή Χρήστο Δερμεντζόπουλο και φιλοδοξεί να βάλει την πόλη των Ιωαννίνων στον διεθνή πολιτιστικό χάρτη. Δίνει δε έμφαση στην άυλη πολιτιστική κληρονομιά και τις αξίες της κοινότητας, σε σύνδεση με τη σύγχρονη τέχνη και τις νέες τεχνολογίες, με σύνθημα «η παράδοση εκ νέου».

Οι δράσεις της Μπιενάλε θα γίνουν κυρίως το τετραήμερο 11 έως 14 Οκτωβρίου και θα φιλοξενηθούν στο πάρκο Λιθαρίτσια, στο Μέκειο Οικοτροφείο κι αλλού.

Για τη διοργάνωση, ο Δήμος Ιωαννιτών θα καλύψει έξοδα που αφορούν μετακίνηση και διαμονή, αλλά και, μέσω του Πνευματικού Κέντρου, έξοδα που σχετίζονται με τον ηχητικό και λοιπό εξοπλισμό. Το συνολικό ποσό εκτιμάται στα 8.000 ευρώ.

«Φιλοδοξούμε ότι θα είναι ένα φεστιβάλ που θα αναδείξει την πόλη μας» είπε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θωμάς Γιωτίτσας (σ.σ. ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας απουσίαζε από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου λόγω υποχρεώσεων στην Αθήνα). Το θέμα πάντως προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης «Γιάννενα Τώρα». Ο πιο «δυναμικός» ήταν ο Δημήτρης Πάνου (και όχι τόσο ο επικεφαλής Άρης Μπαρτζώκας), ο οποίος, αφού έκρινε υψηλό το ποσό, κατέθεσε το επιχείρημα… της λακκούβας. «Πολιτισμός είναι η καθαριότητα, το κλείσιμο της λακκούβας… και μετά να δίνουμε λεφτά στον καθένα που κάνει έκθεση» είπε ο κ. Πάνου, με τον κ. Γιωτίτσα να ανταπαντά κάνοντας λόγο για «φτηνή αντιπολίτευση».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back