ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παρουσίαση των διαχειριστικών δράσεων από τον ΟΦΥΠΕΚΑ

Εικόνα του άρθρου Παρουσίαση των διαχειριστικών δράσεων από τον ΟΦΥΠΕΚΑ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/11/2023, 15:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τις «διαχειριστικές δράσεις προστατευόμενων περιοχών, ειδών και οικοτόπων στην περιοχή ευθύνης του τέως Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων», που χρηματοδοτήθηκαν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», θα παρουσιάσει η Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) στα Γιάννενα, στο ξενοδοχείο Epirus Palace, από 9 έως 11 Νοεμβρίου.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, 10.00-14.00, θα πραγματοποιηθεί η 1η ημερίδα με ομιλίες για την «Παρουσίαση Δράσεων Παρακολούθησης-Μελετών», ενώ την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου, 10.00-13.30, θα λάβει χώρα η 2η Ημερίδα με ομιλίες για την «Παρουσίαση των Διαχειριστικών Δράσεων». 

Στις ημερίδες, θα παρουσιαστούν μελέτες που αφορούν την πρόταση καθορισμού της οικολογικής στάθμης της Παμβώτιδας, τις προτάσεις για τον τουρισμό και την αναψυχή, τη διαχείριση των καλαμιώνων κ.λπ. 

Τέλος, το Σάββατο 11 Νοεμβρίου στις 17.30, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση προβολής της πράξης με ομιλίες που στοχεύουν στη διάχυση των αποτελεσμάτων στο ευρύ κοινό. Παράλληλα, στο χώρο θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας με την ορνιθοπανίδα της Προστατευόμενης Περιοχής της Λίμνης Παμβώτιδας, θα γίνεται παρουσίαση της εφαρμογής για κινητά «e-Pirus Birding» και θα διατίθεται ενημερωτικό υλικό της Μονάδας Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back