Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παρεμπιπτόντως, ένα ακόμα data center

Εικόνα του άρθρου Παρεμπιπτόντως, ένα ακόμα data center
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/12/2021, 20:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη, τα 15.000 τ.μ. του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας, το οποίο οραματίζεται ο ίδιος, χωρίς να μοιράζεται δημόσια κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το σχεδιασμό και το γενικότερο όραμα, «θα υπερκαλυφθούν».

Σε μια από τις «εφαπτόμενες» δηλώσεις του, σε άλλου περιεχομένου δηλώσεις, ο κ. Καχριμάνης, απαντώντας «σε ερώτηση δημοσιογράφων με αφορμή δημοσιεύματα» σύμφωνα με την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της Περιφέρειας, είπε ότι «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από εταιρίες του εξωτερικού και του εσωτερικού» για εγκατάσταση εκεί.

«Από τη ζήτηση που υπάρχει προκύπτει ότι τα 15.000 τ.μ. θα υπερκαλυφθούν» είπε.  

H, σε «επεισόδια», αποκάλυψη του ευρύτερου σχεδίου, συνεχίστηκε με την παρεμπιπτόντως ανακοίνωση, ότι θα δημιουργηθεί «δημόσιο data center». Ο κ. Καχριμάνης είπε ότι είναι σε επαφές με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη για το ζήτημα. Για το συγκεκριμένο dc θα χρειαστεί και έκταση για φωτοβολταϊκά, ώστε να είναι «πράσινο». Ο κ. Καχριμάνης δεν διευκρίνισε αν θα γίνει και αυτό στο πάρκο ή σε κάποια άλλη έκταση, κοντινή ή όχι, είπε όμως ότι «ένα άλλο θα δημιουργήσει ιδιώτης» 

Στην ίδια περιοχή «χωροθέτησε» δομή Βιοϊατρικής και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) το οποίο έχει έδρα την Κρήτη.  Σημειώνεται ότι το συνεργαζόμενο παράρτημα του ΙΤΕ στα Ιωάννινα, στεγάζεται στα προκάτ, κάτω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Όσο για το δημοσίευμα, εκτιμάται ότι ο κ. Καχριμάνης αναφέρθηκε σε αυτό, της ΕφΣυν. Το άρθρο άφηνε αιχμές για «ακριβό έργο» χωρίς εξασφαλισμένη ανταποδοτικότητα.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back