Συντακτης: Γιώργος Τσαντίκος
Δημοσιευση: 27-05-2020, 09:33

Παρέμβαση για το αρδευτικό έργο στον κάμπο Κουκλιών κάνει ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς, συνεχίζοντας το «μεσολαβητικό» του έργο, μεταξύ δημάρχων και κυβέρνησης.

Ο κ. Αμυράς μεταφέρει αίτημα του Δήμου Πωγωνίου, το οποίο μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «το αρδευτικό έργο ρημάζει στον κάμπο Κουκλιών του Δήμου Πωγωνίου λόγω γραφειοκρατικών αγκυλώσεων χαρακτηρισμού της έκτασης ως δασική».

Ο κ. Αμυράς επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη περιοχή των 5.500 στρεμμάτων αποτελεί κληροτεμάχιο εκ των οποίων τα 1.500 στρέμματα αναγνωρίζονται ως γεωργικός κλήρος, ενώ τα υπόλοιπα είναι χαρακτηρισμένα ως δασική έκταση παρότι στο παρελθόν ήταν καλλιεργήσιμοι αγροί που εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους λόγω των πολέμων ή λόγω μετανάστευσης.

«Αποτέλεσμα αυτής της διαφοράς χρήσης των εκτάσεων της περιοχής, είναι το αρδευτικό έργο να έχει απαξιωθεί και να μη λειτουργεί, καθώς κρίνεται ασύμφορο για άρδευση μόνο 1500 στρεμμάτων και ο μηχανολογικός εξοπλισμός και οι εγκαταστάσεις εμφανίζουν εικόνα εγκατάλειψης» αναφέρει.

διοπτρα πίσω
200 λέξεις απομένουν.
σχετικα αρθρα