ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παράταση σύμβασης για τη μεταφορά του υπολείμματος

Εικόνα του άρθρου Παράταση σύμβασης για τη μεταφορά του υπολείμματος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/04/2020, 18:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την επέκταση της υπάρχουσας σύμβασης με εταιρία για τη μεταφορά του υπολείμματος από τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Άρτας, Καρβουναρίου και Ελληνικού αποφάσισε η οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη σημερινή συνεδρίασή της, η οποία έγινε με τηλεδιάσκεψη.

Πέρσι τον Μάιο, η Περιφέρεια Ηπείρου, μετά από διαγωνισμό, ανέθεσε σε εταιρία την υπηρεσία μεταφοράς του υπολείμματος από τη μονάδα στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης για έναν χρόνο, έως 6 Μαΐου. Η σύμβαση αυτή έκανε λόγο για μεταφερόμενη ποσότητα 42.000 τόνων, ενώ η δαπάνη ήταν 1,23 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ). Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση των υπηρεσιών της Περιφέρειας, διαπιστώθηκε ότι μέχρι την ολοκλήρωση της υπάρχουσας σύμβασης, υπάρχει υπόλοιπο στη μεταφορά υπολείμματος (εκτιμάται σε περίπου 13.000 - 13.500 τόνους και σε αξία περίπου έως 400.000 με ΦΠΑ).

Οπότε αποφασίστηκε η παράταση της ισχύος της σύμβασης μέχρι να εξαντληθεί η αρχική δαπάνη της σύμβασης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου, η παράταση αυτή θα επαρκέσει για τη μεταφορά υπολείμματος για ένα διάστημα από 5 έως 8 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου ανέλαβε το έργο της μεταφοράς του  υπολείμματος μετά το πράσινο φως που έδωσε η πρώην ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, το 2018, για κάλυψη της δαπάνης από εθνικούς πόρους. Με τη λήξη της εν λόγω σύμβασης, την αποστολή θα αναλάβει ο ενιαίος Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου, που λειτουργεί εδώ και λίγους μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back