ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Παράταξη Ελισάφ για ενεργειακές κοινότητες

Εικόνα του άρθρου Παράταξη Ελισάφ για ενεργειακές κοινότητες
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/05/2019, 15:39
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την πρότασή της για τη μείωση των δημοτικών τελών και τη στήριξη της τοπικής επιχειρηματικότητας μέσω των δημοτικών ενεργειακών κοινοτήτων κατέθεσε η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή».

Την πρόταση παρουσίασε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης η Βίκυ Κώστα ενώ παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.  

Η πρόταση βασίζεται στον νόμο 4513/2018 που δίνει τη δυνατότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να προχωρήσουν σε ενέργειες που θα μειώνουν σημαντικά το κόστος για ηλεκτρικό ρεύμα και κατ’ επέκταση το κόστος των τελών. Ο νόμος επιτρέπει σε Δήμους, αλλά και σε ομάδες πολιτών, να συστήσουν τις λεγόμενες «ενεργειακές κοινότητες» και να επενδύσουν για το ηλεκτρικό τους ρεύμα σε μονάδες ανανεώσιμης ενέργειας, δηλαδή σε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες. Υπενθυμίζεται ότι τα περί ενεργειακών κοινοτήτων είχαν αναλυθεί σε θεματική εκδήλωση που είχαν διοργανώσει οι «Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση.

Για τον Δήμο Ιωαννιτών, η παράταξη του κ. Ελισάφ προτείνει τη δημιουργία ενεργειακών κοινοτήτων με έμφαση στα φωτοβολταϊκά σε κάθε Δημοτική Ενότητα μέσω μιας Κοινωνικής Επιχείρησης Παραγωγής Ενέργειας. «Είναι σαφές ότι πρόκειται για μία πρωτοβουλία που μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των τελών για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, να ενισχύσει τη μικρομεσαία τοπική επιχειρηματικότητα και να δώσει τη δυνατότητα άσκησης ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back