Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Παράταξη Β. Σπύρου: «Κανένας φορέας δεν λέει ‘ναι’»

Εικόνα του άρθρου Παράταξη Β. Σπύρου: «Κανένας φορέας δεν λέει ‘ναι’»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2020, 14:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγορίου κατά της δομής φιλοξενίας ανήλικων προσφύγων στους Ασπράγγελους υπενθυμίζει η παράταξη της αντιπολίτευσης «Ενιαία Δημιουργική Κίνηση Πολιτών» με επικεφαλής τον Βασίλη Σπύρο, πρώην δήμαρχο. Η παράταξη ζητά από τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να απαιτήσει να γίνει σεβαστή η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Στην ανακοίνωσή της, η πρώην δημοτική αρχή θυμίζει το δικό της «όχι» το 2017 σε δομές για τους πρόσφυγες στο Ζαγόρι, κι αφού είχε προηγηθεί, το 2016, η φιλοξενία 160 προσφύγων στο Τσεπέλοβο για ένα χρόνο. 

Η παράταξη του κ. Σπύρου αμφισβητεί έντονα και τον ισχυρισμό της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Κέντρο Νέων Ηπείρου» ότι υπάρχουν συλλογικότητες, φορείς και κάτοικοι που επικροτούν την κίνηση της δημιουργίας της δομής. «Κανένας φορέας ή συλλογικότητα δεν εξέφρασε αντίθετη άποψη. Εάν η Μ.Κ.Ο. έχει άλλα στοιχεία ας τα ανακοινώσει» τονίζει, και παραπέμπει στα «όχι» του Δήμου Ζαγορίου, της Ένωσης Ζαγορισίων Αθηνών, της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων Ζαγορίου, της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων και της Ένωσης Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου.


* Φωτογραφία αρχείου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back