ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Ας ξεχωρίσει το Ζαγόρι και για τη φιλοξενία του»

Εικόνα του άρθρου «Ας ξεχωρίσει το Ζαγόρι και για τη φιλοξενία του»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/04/2020, 21:19
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια ευκαιρία να ξεχωρίσει το Ζαγόρι και για τη φιλοξενία του αποτελεί η δομή για ασυνόδευτα ανήλικα.

Την ευκαιρία αυτή επισημαίνει το «Κέντρο Νέων Ηπείρου», ο οργανισμός στον οποίο το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ανέθεσε τη λειτουργία της δομής φιλοξενίας 40 ανήλικων προσφύγων από 12 έως 18 ετών στους Ασπράγγελους Ζαγορίου. Πρόκειται για μια δομή που, όπως αναφέρει, θα προσφέρει ασφάλεια, τροφή, εκπαίδευση, στήριξη και ό,τι άλλο χρειαστεί στα παιδιά αυτά, αλλά και 25 νέες θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων.

«Εκτιμούμε πως το Ζαγόρι έχει την ευκαιρία πέρα από τόπος θρύλων, παραδόσεων και απείρου κάλλους, να ξεχωρίσει και για κάτι ακόμα πολύ σημαντικό στις δύσκολες μέρες που διανύουμε: για τη φιλοξενία του» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο οργανισμός.

Το Κέντρο Νέων Ηπείρου, που έχει αναπτύξει διάφορες δράσεις ιδίως στο νομό Ιωαννίνων εδώ και χρόνια, αναφέρεται στις αντιδράσεις που υπάρχουν για τη λειτουργία της δομής. «Ακούμε απόψεις ότι η διαμονή των ανηλίκων θα αλλοιώσει τον πολιτισμό, θα δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό καθώς και τόσα άλλα προβλήματα» τονίζει και υπενθυμίζει ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά. «Στην αντίθετη πλευρά, υπάρχουν κάτοικοι, φορείς και συλλογικότητες που επικροτούν αυτή την κίνηση και θέλουν να συμβάλλουν ακόμα και εθελοντικά, ενώ ιδιοκτήτες ξενοδοχείων (της περιοχής του Ζαγορίου), έδειξαν ενδιαφέρον συνεργασίας και υποστήριξης του έργου μας» τονίζει.

Κλείνει δε την παρέμβασή του με στίχους από το τραγούδι «Εγώ ‘μαι πρόσφυγα παιδί» του Στέλιου Καζαντζίδη…


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back