Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

Παραμυθιά-Μεσοπόταμος: «με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον…»

Εικόνα του άρθρου Παραμυθιά-Μεσοπόταμος: «με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον…»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/11/2020, 17:23
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και στο πλαίσιο της χρηστής διοίκησης» προχώρησε η Περιφέρεια Ηπείρου στη διάλυση της σύμβασης για την εκπόνηση της μελέτης που αφορά τη σύνδεση της εθνικής οδού Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας με την Εγνατία οδό (τμήμα Παραμυθιά-Μεσοπόταμος). Αυτό τουλάχιστον είπε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης για το όλο θέμα, το οποίο έφερε στο προσκήνιο η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα (διαβάστε εδώ).

Ο κ. Καχριμάνης παρέπεμψε στις υπηρεσίες και στην τεκμηριωμένη, όπως είπε, εισήγησή τους για τη διάλυση της σύμβασης. «Η τελευταία ευκαιρία για την ολοκλήρωση της μελέτης δόθηκε το 2018 αλλά δυστυχώς πέρασε άκαρπη» τόνισε. Η εν λόγω μελέτη, κόστους 1,3 εκατ. ευρώ, είχε ανατεθεί από την πρώην κρατική Περιφέρεια το 2010.

Ο περιφερειάρχης, αφού χαρακτήρισε τη μελέτη «παράδειγμα προς αποφυγή» λόγω της χρόνιας διάρκειας εκπόνησής της, διαβεβαίωσε ότι η περιφερειακή αρχή «θα αναζητήσει τη βέλτιστη και υλοποιήσιμη λύση για τη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με την εθνική οδό Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας, με σύννομες και ταχύτερες διαδικασίες και με το μικρότερο δυνατό κόστος αξιοποιώντας  το νέο θεσμικό πλαίσιο». Στο ζήτημα του κόστους επέμεινε ιδιαίτερα, προσθέτοντας ότι «μπορεί να γίνει με πολύ λίγα λεφτά και ας πάρει κι αυτός (σ.σ. εννοεί τη μελετητική εταιρία) αποζημίωση».

Βέβαια, από την τοποθέτησή του, δεν έγινε σαφές τι ακριβώς έγινε με τη μελέτη από το 2018 και μετά (όταν και… δόθηκε «η δεύτερη ευκαιρία» όπως είπε ο κ. Καχριμάνης), για την οποία υπήρχε προθεσμία ολοκλήρωσης μέχρι τις 31.12.2020. Όπως δεν έγινε σαφές ποιες λύσεις αναζητά η περιφερειακή αρχή για την ολοκλήρωση της μελέτης.

Όπως και να ‘χει, η υπόθεση του οδικού αυτού έργου θα έπρεπε να συζητηθεί στο περιφερειακό συμβούλιο, και να μην αντιμετωπίζεται ως μια τυπική διαδικασία, που δεν είναι, σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back