Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Παραγωγικός διάλογος» στα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου «Παραγωγικός διάλογος» στα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/07/2022, 18:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τέσσερις συναντήσεις με αντίστοιχους φορείς είχε ο Αλέξης Χαρίτσης, τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κατά την επίσκεψή του στα Γιάννενα.

Κατά σειρά συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΔΕΗ και μέλη της διοίκησης, με την  Ένωση Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων,  τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων ΒΙΠΕ Ιωαννίνων και τον σύλλογο φοροτεχνικών- λογιστών.  

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ιδιαίτερα εκτενής ήταν η συνάντηση και συζήτηση με τους ξενοδόχους, όπου συζητήθηκαν διάφορα ζητήματα όπως ο άξονας Ιωάννινα-Κακαβιά, το φυσικό αέριο στο νομό, το σχέδιο νόμου για τους Οργανισμούς Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών, οι βραχυχρόνιες μισθώσεις, και πολλά ακόμα ζητήματα.

Οι δε ξενοδόχοι έθεσαν ζητήματα όπως η άμεση εκταμίευση των ποσών για προγράμματα covid και ενισχύσεις, αλλά και η η μείωση του ΦΠΑ στο 6,5% και την κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης, η ενεργειακή επιδότηση στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Στη ΒΙΠΕ ο σύνδεσμος των επιχειρήσεων έθεσε ζητήματα για το νέο νόμο που έρχεται στη Βουλή και, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση, «δεν φαίνεται να ευνοεί τις επιχειρήσεις  και να λύνει προβλήματα».

Ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι θα πρέπει να κατατεθούν προτάσεις και να γίνουν αλλαγές. Και σε αυτή τη συνάντηση αρκετό χώρο πήραν τα ζητήματα δικτύων, υποδομών κ.λπ.

Οι λογιστές μίλησαν για τα τρέχοντα ζητήματα όπως οι ημερομηνίες, οι δυσκολίες εφαρμογής του myDAΤΑ, θέματα που αφορούν το ΕΠΣΑ και τον αναπτυξιακό νόμο, καθώς και η ακρίβεια.

«Όλες οι  συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν μέσα σε ένα πλαίσιο παραγωγικού και εποικοδομητικού διαλόγου με δεσμεύσεις για την ανάδειξη θετικών προτάσεων και λύσεων» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πλην του κ. Χαρίτση, στις συναντήσεις πήρε μέρος η βουλευτής Μ. Τζούφη, ο συντονιστής Σ. Δημητριάδης, ο αναπληρωτής συντονιστής {. Παλάσχας, τα μέλη της Κ.Ε Χρ. Γρίβας, Θ. Οικονόμου, Λ. Σουλελέ, Γ. Στέφος, τα μέλη της Ν.Ε. Α. Μπαλακέρας, Ε. Παπαθανασίου, Αλ. Φαρμάκης, καθώς και στελέχη του κόμματος.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back