Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παραδοσιακές ανακοινώσεις: ΔΕΥΑΙ, καλοκαίρι, λειψυδρία…

Εικόνα του άρθρου Παραδοσιακές ανακοινώσεις: ΔΕΥΑΙ, καλοκαίρι, λειψυδρία…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/06/2022, 16:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Άρης Μπαρτζώκας ενημερώνει (πάντα από το προσωπικό του, πανεπιστημιακό email…) ότι η λειψυδρία των τελευταίων, ζεστών ημερών, οφείλεται στις υψηλές θερμοκρασίες.

Είναι μια διαπίστωση που ο κ. Μπαρτζώκας την κάνει με πιο ενδελεχή τρόπο από προκατόχους του, καθότι μετεωρολόγος, είναι όμως και η επιβεβαίωση διαιώνισης ενός προβλήματος του λεκανοπεδίου που ούτε η ΔΕΥΑΙ μπόρεσε ποτέ να λύσει, ούτε οι πολίτες να «συμμορφωθούν» με συστάσεις, όπως αυτή που ακολουθεί:

«Η λειψυδρία αυτή, σε μεγάλο βαθμό, οφείλεται στην υπερκατανάλωση ύδατος για άρδευση αγροτεμαχίων. Για άλλη μια φορά, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι το νερό της ΔΕΥΑΙ δεν διατίθεται για την άρδευση αλλά για οικιακή χρήση. Παρακαλούμε λοιπόν, τουλάχιστον όσο διαρκούν οι υψηλές θερμοκρασίες, η χρήση ύδατος να γίνεται με μέτρο ώστε να ικανοποιούνται οι ανάγκες ύδρευσης όλων των συμπολιτών μας».

Βέβαια, ο Δήμος Ιωαννιτών είναι σε μεγάλο του μέρος ημιαστικός και αγροτικός, η διαχείριση της ύδρευσης παραμένει διαχρονικά ένας προβληματικός γρίφος και η παραίνεση του κ. Μπαρτζώκα, παρότι λογική, δεν είναι παρά μια ακόμα εθιμοτυπική, εποχιακή ανακοίνωση…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back