ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Πανελλήνιο συνέδριο γραφικών τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου Πανελλήνιο συνέδριο γραφικών τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/03/2018, 14:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών και το 2ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα πραγματοποιηθούν από 1 έως 8 Ιουλίου στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτές το Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (HELGRAMED) και το Σωματείο Επαγγελματιών Μεταξοτυπών Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Ε), με την υποστήριξη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Στα γνωστικά αντικείμενα του συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται η ιστορία, η τυπογραφία, οι σύγχρονες τεχνολογίες γραφικών τεχνών, οι εκτυπώσεις, τα υλικά των γραφικών τεχνών και η συσκευασία.

Θα ακολουθήσει το 2ο θερινό εργαστήριο που θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 5 έως και το Σάββατο 7 Ιουλίου. Οι θεματικές περιοχές του περιλαμβάνουν τα αντικείμενα της μεταξοτυπίας, της χαρακτικής και της λιθογραφίας-όφσετ και απευθύνεται σε φοιτητές και πτυχιούχους Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολόγους Γραφικών Τεχνών, Γραφίστες και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.

Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο αναπληρωτής πρύτανης Ανδρέας Φωτόπουλος και μέλη ο επιστημονικός συνεργάτης του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών Δρ. Γεώργιος Βλάχος, ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης Χριστόδουλος Γκαλντέμης, ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Φιλολογίας Σταμάτης Μερσινιάς, και ο πρόεδρος της HELGRAMED Δρ. Μάριος Τσιγώνιας.

Για το πρόγραμμα (δήλωση συμμετοχής και άλλες πληροφορίες) του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του 2ου Θερινού Εργαστηρίου Γραφικών Τεχνών μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (www.graphicarts-ioannina2018.gr).











ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back