ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Πάμε ανακύκλωση»: Βράβευση σχολείων

Εικόνα του άρθρου «Πάμε ανακύκλωση»: Βράβευση σχολείων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/05/2022, 19:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων συμμετείχαν στη σχολική δράση «Πάμε Ανακύκλωση» του Δήμου Ιωαννιτών.

Μέσα στη σχολική χρονιά, 10.396 μαθητές συγκέντρωσαν 24.143 κιλά χαρτί, 5.915 κιλά πλαστικό, 103 κιλά μπαταρίες και 114 κιλά αλουμίνιο.

Σε εκδήλωση που έγινε σήμερα στα παλιά σφαγεία, τα σχολεία που ήρθαν πρώτα σε ανακύκλωση υλικών και σε πόντοιυς επιβράβευσης, έλαβαν από ένα χρηστικό δώρο και ένα συμβολικό βραβείο για τη σχολική τους μονάδα. Επιπλέον, όλα τα σχολεία που συμμετείχαν στη δράση έλαβαν έπαινο συμμετοχής.

Η δράση ευαισθητοποίησης για την ανακύκλωση υλοποιήθηκε από τον Δήμο Ιωαννιτών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Followgreen, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων. Υποστηρίζεται δε από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), το πρόγραμμα Ανακύκλωσης Αλουμινίου «Κάθε Κουτί Μετράει», την «Αειφορική Ηπείρου», που διαχειρίζεται τη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Δωδώνης, και την Recycom (ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων).

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δημαρχείου, ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ  δήλωσε ότι «τα αξιοσημείωτα αποτελέσματα των δράσεων ευαισθητοποίησης στα σχολεία μας, μας παροτρύνουν ώστε να συνεχίσουμε δυναμικά με ακόμα περισσότερες δράσεις και τη νέα χρονιά».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Αϊβατίδης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Αριστείδης Παππάς και οι εκπρόσωποι από την «Αειφορική Ηπείρου» Χ. Χαραλαμπίδης και Αρ. Φρατζής, οι οποίοι βράβευσαν τα πρώτα σχολεία, ο Δημήτρης Παπασωτηρίου, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), η υπεύθυνη του «Κάθε Κουτί Μετράει», Ειρήνη Τοπουζίδου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back