Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Followgreen για περισσότερη ανακύκλωση

Εικόνα του άρθρου Followgreen για περισσότερη ανακύκλωση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/01/2019, 17:10
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Με τα Γιάννενα να ανακυκλώνουν μόλις το 10% των απορριμμάτων, ο Δήμος Ιωαννιτών προσπαθεί να κάνει κάποια καλύτερα βήματα. Προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και το δημοτικό πρόγραμμα επιβράβευσης της ανακύκλωσης Followgreen, το οποίο εμπλέκει την εκπαιδευτική κοινότητα –δασκάλους, γονείς και μαθητές.

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δημήτρης Κατηρτσίδης βρέθηκαν σήμερα στα δημοτικά σχολεία της πρώην Ζωσιμαίας Ακαδημίας, όπου κάλεσαν τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν και φέτος στο πρωτάθλημα ανακύκλωσης, διανέμοντας παράλληλα εξοπλισμό χωριστής συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών.

Φέτος στο πρωτάθλημα ανακύκλωσης, τα σχολεία που συμμετέχουν στον διαγωνισμό, θα συλλέγουν προς ανακύκλωση όχι μόνο χαρτί και μπαταρίες αλλά και αλουμίνιο. Η πορεία των σχολείων καταγράφεται ηλεκτρονικά στην ειδική σελίδα του Followgreen Δήμου Ιωαννιτών. Μέσω της πλατφόρμας Followgreen, οι γονείς μπορούν να ενισχύσουν τις προσπάθειες των μαθητών, με τη δωρεά πόντων. «Δουλεύοντας όλοι μαζί, όχι μόνο διατηρούμε καθαρή την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά και συμμετέχουμε στην προσπάθεια για ένα καλύτερο περιβάλλον», είπε μεταξύ άλλων απευθυνόμενους στους μικρούς μαθητές ο δήμαρχος.

Παράλληλα τους ενθάρρυνε να σέβονται τον δημόσιο χώρο, είτε αυτός είναι το σχολείο τους είτε μια παιδική χαρά, μια πλατεία ή ένα πάρκο.

Ο κ. Κατηρτσίδης, από την πλευρά του, μίλησε για τους στόχους ανακύκλωσης, που πρέπει να πετύχουν τα Γιάννενα. Όπως είπε, το τοπικό σχέδιο διαχείρισης του Δήμου Ιωαννιτών, προβλέπει την ανακύκλωση αποβλήτων χαρτιού, γυαλιού, μετάλλου και πλαστικού κατά 65% έως το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back