ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από παλιές αποθήκες, αθλητικό κέντρο εφόσον…

Εικόνα του άρθρου Από παλιές αποθήκες, αθλητικό κέντρο εφόσον…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/11/2020, 12:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ένα ακίνητο, τις παλιές αποθήκες της Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδας (ΑΤΕ) στο Κάτω Νεοχωρόπουλο του Δήμου Ιωαννιτών, επιδιώκει να αγοράσει η Περιφέρεια Ηπείρου. Δεν είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια Ηπείρου μπαίνει στη διαδικασία αγοράς ενός ακινήτου, με τις επιλογές της να μπαίνουν συνήθως στο στόχαστρο της κριτικής.

Τις παλιές αποθήκες 4.000 τ.μ., σε οικόπεδο 9,3 στρεμμάτων, η Περιφέρεια θέλει να τις μετατρέψει σε ένα αθλητικό κέντρο. Αυτή τη φορά, η περιφερειακή αρχή είναι… αθόρυβη,  χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, χωρίς δηλώσεις εκ μέρους του περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη.

Η ιδιαιτερότητα σε αυτή την περίπτωση, είναι ότι το ζήτημα της αγοράς του εν λόγω ακινήτου το έθεσε η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» του Γιώργου Ζάψα, με το σκεπτικό ότι τα Γιάννενα χρειάζονται ένα αθλητικό, προπονητικό κέντρο. Αναμφίβολα, μια αυταπόδεικτη αλήθεια, με τον κ. Ζάψα να έχει εκφράσει παράλληλα στο παρελθόν τις αντιρρήσεις του για την  έλευση μεγάλων γηπέδων στην πόλη από το Ελληνικό.

Κι εδώ ακριβώς υφίσταται ένα ζήτημα: Η περιφερειακή αρχή, εδώ και 14 μήνες, έχει «επενδύσει» το μέλλον των αθλητικών υποδομών των Ιωαννίνων στο κλειστό γήπεδο ξιφασκίας του Ελληνικού, για το οποίο όμως δεν υπάρχει καμία σοβαρή εξέλιξη ενώ σε επίπεδο Βουλής, οι απαντήσεις που δίνονται από τους υπουργούς, δεν είναι… απαντήσεις.

Και ξαφνικά, αποφασίζει να κινητοποιηθεί και να αξιοποιήσει τις δικές της δυνάμεις σε ένα πρότζεκτ, που δεν «ακούγεται» για πρώτη φορά. Ο πρόεδρος της επιτροπής διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Παντελής Κολόκας το είχε θέσει στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη πέρσι τον Σεπτέμβριο. Μάλιστα, είχε καταθέσει και ένα προσχέδιο αξιοποίησης των αποθηκών, με τη δημιουργία χώρων για αθλήματα σάλας (μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, πινγκ πονγκ κ.λπ.) ως προπονητικού κέντρου.

Πάνω σε αυτό το πρότζεκτ «πατάει» και η πρόταση της Περιφέρειας Ηπείρου (με την υποσημείωση περί αξιοποίησης του αθλητικού κέντρου και για διεξαγωγή εκθέσεων, συνεδρίων και πολλαπλών δράσεων). Το οποίο βγήκε από τα συρτάρια με αφορμή το αίτημα του «Κοινού των Ηπειρωτών» και λόγω της διαδικασίας υποβολής προσφορών που βρίσκεται σε εξέλιξη από την υπό εκκαθάριση εταιρία «ΑΤΕ Leasing» μέχρι τις 30 Νοεμβρίου –ωστόσο από τον ειδικό εκκαθαριστή ανακοινώθηκε παράταση μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου για τρία συνολικά ακίνητα, μεταξύ των οποίων και το ακίνητο στο Κάτω Νεοχωρόπουλο.

Η υποβολή προσφοράς για την αγορά του ακινήτου, με τιμή εκκίνησης 414.000 ευρώ, εγκρίθηκε λοιπόν κατά πλειοψηφία από το περιφερειακό συμβούλιο με τις παρατάξεις «Ορίζοντες Ηπείρου» του Σπύρου Ριζόπουλου και «Λαϊκή Συσπείρωση» του Γιώργου Πρέντζα να καταψηφίζουν.  Σημειωτέον ότι η συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου έγινε διά περιφοράς…

Με τα τετελεσμένα αυτά γεγονότα, και ανεξαρτήτως από την έκβαση της προσπάθειας αγοράς ενός ακινήτου από την Περιφέρεια Ηπείρου (ο Δήμος Ιωαννιτών είναι ενήμερος άραγε για τον νέο αυτό σχεδιασμό;), η πόλη θα πρέπει να σχεδιάσει το μέλλον των αθλητικών υποδομών, με την ισότιμη συμμετοχή όλων των φορέων και όχι με κατά μόνας πρωτοβουλίες. Πόσο μάλλον αν τελικά το ακίνητο αγοραστεί, και θα πρέπει να βρεθούν πόροι για την ανακατασκευή του.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3