ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Πάλι πάνω από τα όρια η αιθαλομίχλη

Εικόνα του άρθρου Πάλι πάνω από τα όρια η αιθαλομίχλη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/01/2020, 16:39
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η αιθαλομίχλη ξεπέρασε ξανά τα όρια χτες στα Γιάννενα, σύμφωνα με το σταθμό ατμοσφαιρικής ρύπανσης της Περιφέρειας. Τα αιωρούμενα σωματίδια (ΑΣ10), ξεπέρασαν τα 100 μg/m3  με αυξημένες τιμές συγκεντρώσεων κυρίως τις απογευματινές και βραδινές ώρες.

Η κρισιακή εικόνα στη θέρμανση εντείνεται τις τελευταίες μέρες με τα τραγικά γεγονότα των θανάτων ανθρώπων που προσπαθούν να ζεσταθούν, σε διάφορα σημεία της χώρας, αλλά και με ανακοινώσεις που δίχασαν, όπως αυτή της Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Η πλήρης και διαχρονική αποτυχία των κυβερνήσεων να αποτρέψουν ένα βασικό αποτέλεσμα της κρίσης στην ελληνική κοινωνία, συνεχίζεται και οι αρχές δεν μπορούν να κάνουν και περισσότερα, παρά να προειδοποιούν με συστάσεις για περιορισμό παραμονής σε εξωτερικούς και χώρους σε άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών, αποφυγή σωματικής αύξησης κ.α.

Οι περιορισμοί ισχύουν ως και τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί.

Η γενική κατάσταση συναγερμού, υποδαυλίζεται (κυριολεκτικά) και από φαινόμενα… ζημιών από στάχτες σε κάδους, για τα οποία προειδοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών.

ΣΧΟΛΙΑ
Janarti
Η ανακοίνωση της ΕΑΕ τα λέει όλα " η Πολιτεία αδιαφορεί γι' αυτήν την μεγάλη σε ένταση και έκταση παθητική έκθεση τόσων πολλών πολιτών στους ρύπους από την καύση ξύλων" Μοναδική λύση είναι η άμεση απαγόρευση χρήσης τζακιού σε πόλεις όπως τα Γιάννενα! Οι συστάσεις των αρχών προς τις ευπαθείς ομάδες είναι αστείες και προφανώς δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back