πλαισιο πισω Λυκ πίσω
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Πάλι… Palimpsest» στο αρχοντικό Πυρσινέλλα

Εικόνα του άρθρου «Πάλι… Palimpsest» στο αρχοντικό Πυρσινέλλα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/06/2022, 12:41
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Tη δράση «Πάλι… Palimpsest» διοργανώνει η ομάδα του ερευνητικού έργου Palimpsest την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 20:00, στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα (στον πεζόδρομο της Παπάζογλου).

Η ομάδα θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου και θα παραδώσει έναν οδηγό καλής λειτουργίας και συντήρησης των εικαστικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Ιωαννιτών.

Το Palimpest υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Interreg V-A Eλλάδα-Ιταλία. Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και η Σχολή Καλών Τεχνών είναι ο επικεφαλής εταίρος του έργου, με εταίρους την Περιφέρεια Ηπείρου, το Πανεπιστήμιο του Bari «Aldo Moro» και την Επαρχία του Lecce και συνεργαζόμενο εταίρο τον Δήμο Ιωαννιτών.

Το έργο εστιάζει στο πώς στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς μπορούν να ενταχθούν εκ νέου στην πόλη με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών.

«Μετουσιώνει τη συμβατική εμπειρία του αστικού δημόσιου χώρου σε μια εμπειρία μουσειακή, αφηγηματική, διαδραστική και θεματική που επιδιώκει την ενεργοποίηση του παλίμψηστου της πόλης αλλά και την προσέλκυση υψηλής ποιότητας τουρισμού» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, την οποία υπογράφει ο επιστημονικά υπεύθυνος του έργου, καθηγητής Ξενοφών Μπήτσικας.

«Με την ολοκλήρωση του έργου η ομάδα του Palimpsest παραδίδει το έργο στην πόλη, στους φορείς αλλά και στους πολίτες της, στους οποίους ανήκει το έργο και των οποίων η συνδρομή ήταν πολύτιμη για την υλοποίησή του και θα είναι και πάλι στη συνέχεια πολύτιμη αλλά και απαραίτητη για τη διατήρησή του» καταλήγει η ανακοίνωση.

* Στη φωτογραφία μία από τις εικαστικές εγκαταστάσεις που υπάρχουν στην πόλη

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back Ντοτη3