Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας

Εικόνα του άρθρου Γιάννενα: Η πολιτιστική ατζέντα της εβδομάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/06/2022, 17:52
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολλές συναυλίες έχει ο πολιτιστικός χάρτης των Ιωαννίνων την εβδομάδα που έρχεται.

15 Ιουνίου

Συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα

Στις 15 Ιουνίου (μετά από αναβολή) στο θέατρο της Ε.Η.Μ. θα παίξει ο Σωκράτης Μάλαμας, μαζί με: Ιουλία Καραπατάκη: τραγούδι, Πέτρος Μάλαμας: τραγούδι, Φώτης Σιώτας: βιολί, βιόλα, τραγούδι, Γιάννης Παπατριανταφύλλου: κοντραμπάσο, Δημήτρης Λάππας: κιθάρες, λαούτο, μπουζούκι, Κλέων Αντωνίου: ηλεκτρική κιθάρα, Νίκος Μαγνήσαλης: τύμπανα, Γιάννης Μάλαμας: κρουστά.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ (viva.gr, Ticketsioannina και Πολυχώρος Αγορά).

«Πάλι… Palimpsest» στο αρχοντικό Πυρσινέλλα

Tη δράση «Πάλι… Palimpsest» διοργανώνει η ομάδα του ερευνητικού έργου Palimpsest την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 20:00, στην αυλή του αρχοντικού Πυρσινέλλα (στον πεζόδρομο της Παπάζογλου).

Η ομάδα θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα του έργου και θα παραδώσει έναν οδηγό καλής λειτουργίας και συντήρησης των εικαστικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Ιωαννιτών.

Το έργο εστιάζει στο πώς στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς μπορούν να ενταχθούν εκ νέου στην πόλη με τη χρήση ψηφιακών τεχνολογιών.

16 Ιουνίου

Ταινίες τρόμου στο Άλσος των Ποιητών

Την επόμενη προβολή της στο Άλσος των Ποιητών (στο Άλσος) ετοιμάζει η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την Πέμπτη 16 Ιουνίου, στις 21:00, θα προβληθεί η ταινία τρόμου «Sleepaway Camp» (1983) του Ρόμπερτ Χίλτζικ, και, στις 23:00, η ταινία του ιταλού μετρ του τρόμου Dario Argento «Profondo Rosso» (1975).

Είσοδος ελεύθερη.

16/18/20 Ιουνίου

Παραστάσεις χορού

Με τρεις παραστάσεις ολοκληρώνεται το σχολικό έτος 2021-2022 για τη Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Την Πέμπτη 16 και το Σάββατο 18 Ιουνίου, στις 20:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», θα παρουσιαστεί το κλασικό μπαλέτο «The Fairy Doll» σε μουσική του J. Bayer, στο 1ο μέρος της εκδήλωσης και στο 2ο μέρος, σύγχρονες χορογραφίες των παιδικών τμημάτων. Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 21:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας», θα γίνει η ετήσια παράσταση χορού. Τα τμήματα των εφήβων και των ενηλίκων χορεύουν πάνω σε σύγχρονες χορογραφίες των καθηγητών της σχολής.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Τζίνα Βίκα. Χορογραφίες: Έλενα Ανδρεάδη, Τζίνα Βίκα, Ελεονώρα Ηλία, Λάουρα Τσιάτη, Άννα Παπανικολάου.

17/18/19 Ιουνίου

Ioannina Lake Festival για τρεις μέρες

Το Ioannina Lake Festival πραγματοποιείται στις 17-18-19 Ιουνίου στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Λιμνοπούλας, υπό τη διοργάνωση του Κέντρου Νέων Ηπείρου.

Στις 17 Ιουνίου παίζουν οι Ματούλα Ζαμάνη, Εισβολέας, Χατζηφραγκέτα και Γίναμε the band και στις 18 Ιουνίου ακολουθούν οι Πυξ Λαξ, οι Baildsa, η Κομπανία Βέρδη , ο Mpelafon και ο Στέλιος Κοτίδης. Το festival ολοκληρώνεται με Josephine, Alcatrash, Toquel και Βαγγέλη Κοσίνα στις 19 Ιουνίου, ενώ στο  dj set θα βρίσκεται ο Χάρης Τσίτος και ο Dj Nigma με την Sofia. Κεντρικός παρουσιαστής της 3ης μέρας θα είναι ο Ησαΐας Ματιάμπα.

Η προπώληση γίνεται στο viva.gr και στα εξής σημεία, στα Γιάννενα: Jerry's Foodtruck Ioannina , Dust + Cream Ioannina, Dr.Refill , Tickets Ioannina, Youth Center of Epirus (Ζ. Καπλάνη 10). Τιμή εισιτηρίων: 13 ευρώ το ημερήσιο, 30 ευρώ το τριήμερο.

Από 17 Ιουνίου

Έκθεση ζωγραφικής του Τάκη Στεφάνου

Έκθεση ζωγραφικής του Τάκη Στεφάνου με τίτλο «Σκυφτοί και κουρασμένοι με τα χέρια σαν ανοιχτά φτερά» διοργανώνει το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών από 17 έως 30 Ιουνίου, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα στους Ζεϊμπέκηδες και εντάσσεται στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου «Ο πολιτισμικός πλούτος των Μικρασιατών», το οποίο θα διεξαχθεί στον ίδιο χώρο, στις 17 και 18 Ιουνίου.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: 12:00-14:00 και 18:00-21:00.

18 Ιουνίου

«Επιστροφή στο χωριό» στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ

Η παραγωγή «Επιστροφή στο χωριό» της γιαννιώτικης θεατρικής ομάδας «Σύνθεση» επιστρέφει και αυτό το καλοκαίρι. Η παράσταση ανεβαίνει στις 18 Ιουνίου, στις 21:15,στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ, στον «Φρόντζο».

Σκηνοθετεί ο Δημήτρης Κατσάνος. Παίζουν: Αιμιλία Παγώνα, Κώστας Βενέτης, Ράνια Κλάπα, Νίκος Παπανικολάου, Αρετή Αγγέλη, Φωτεινή Κούτση, Αριστείδης Τσούκης, Ευγενία Ζεϊμπέκη. Η εικαστική επιμέλεια των σκηνικών είναι του Λουκά Λούκα.

Τιμές εισιτηρίων: Κανονικό: 8,00€ (Στην προπώληση 6,00€), Μειωμένο: 6,00€ (Ισχύει για Φοιτητές, Ανέργους, ΑμεΑ και άτομα άνω των 65 ετών), Παιδικό: 3,00€ (ισχύει για παιδιά ως 12 ετών). Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: Ξενοδοχείο ΕΡΜΗΣ, Σίνα 2 Τηλ 26510 70798, Βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, Πυρσινέλλα 11, Τηλ. 26510 34911.

20 Ιουνίου

Μουσική παράσταση: «Από τον κήπο του Μίκη»

Τη μουσική παράσταση «Από τον κήπο του Μίκη» παρουσιάζουν το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς και το Ωδείο Νέες Τέχνες-Ars Nova τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 20:30, στο Μουσείο Αργυροτεχνίας Ιωαννίνων.

Τριάντα και πλέον συντελεστές, μαθητές και καθηγητές του Ωδείου Νέες Τέχνες-Ars Nova θα ταξιδέψουν το κοινό με τις μελωδίες του κορυφαίου έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Συμμετέχουν: Η χορωδία του Ωδείου Νέες Τέχνες -Ars Nova του Δημήτρη Υφαντή σε ενορχήστρωση και διδασκαλία Μιχάλη Ντέμσια, ο Γιάννης Γκέλος (πλήκτρα-πιάνο), ο Κώστας  Γκλίναβος (τύμπανα), ο Γιάννης Κωσταδήμας (ακουστική κιθάρα),  Δημήτρης Κώστας (μπουζούκι), ο Θωμάς Μεντής (πλήκτρα), ο Δημήτρης Υφαντής (12χορδη κιθάρα) ο Σπύρος Χότζας (μπουζούκι). Οργάνωση και δημιουργία: Δημήτρης Υφαντής. Η είσοδος στην παράσταση είναι  δωρεάν. Για περισσότερες πληροφορίες στο Μουσείο, στο τηλέφωνο 26510 64065 (καθημερινά εκτός Τρίτης, 10:00-18:00)

Συναυλία του Γιάννη Πάριου

Ο Γιάννης Πάριος δίνει συναυλία στις 20 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ, στο υπαίθριο θέατρο της ΕΗΜ. Μαζί του θα εμφανιστούν: Κωνσταντίνος Αναγνώστου και Ελένη-Στυλιανή Αλεξανδρή με δεκαμελή ορχήστρα και μαέστρο τον Ντίνο Γεωργούτσο.

Προπώληση εισιτηρίων - online: ticketservices.gr και Manthos optical, Αβέρωφ 16  και Μιχ. Αγγελου 28, Γερμανός Χαρ. Τρικούπη 6, Music shop Giorgio, Αβέρωφ 32, Tickets ioannina (από 27/5). Προπώληση: 18 ευρώ - tαμείο: 20 ευρώ. VIP (μπροστά στη σκηνή - περιορισμένος αριθμός): 25 ευρώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back