ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Pain in my heart: Ο Ότις Ρέντινγκ

Εικόνα του άρθρου Pain in my heart: Ο Ότις Ρέντινγκ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/01/2019, 18:44
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κάποτε, σε ένα από τα κόμικ που συνόδευσαν ένα (τότε προοδευτικό, μετέπειτα άθλιο) περιοδικό στην Ελλάδα, ένας σύγχρονος δρ Φράνκεσταϊν προσπαθούσε να φτιάξει τον τέλειο ροκ σταρ, παίρνοντας μέλη νεκρών μουσικών. Το χέρι του Χέντριξ, τους γοφούς του Έλβις, την ψυχή του Ρέντινγκ.

Αυτή η ψυχή «εγκλωβίστηκε» για πρώτη φορά σε βινύλιο πριν από 54 χρόνια, πρωτοχρονιά του 1964. Ο Ότις Ρέντινγκ κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, ονομάζοντάς τον από το ομώνυμο, εμβληματικό και ιστορικό κομμάτι: «Pain in my heart».

Αν σας αρέσει ο Τύπος, μπορείτε να τον στηρίξετε με μια συνδρομή ή δωρεά, εδώ:

Ο δίσκος περιλαμβάνει κομμάτια από την περίοδο 1962-63 του Ρέντινγκ. Το ομώνυμο κομμάτι το έγραψε ο Αλέν Τουσέν, επίσης μεγάλη φυσιογνωμία της μουσικής, αλλά με το ψευδώνυμο Ναόμι Νέβιλ, για να το τραγουδήσει η Ίρμα Τόμας.

Αρχικά, ο Τουσέν κινήθηκε νομικά κατά της εταιρίας του Ρέντινγκ, η Stax όμως συμφώνησε να αναγνωρίσει τη… Ναόμι Νέβιλ ως συνθέτρια και το πρόβλημα λύθηκε.

Στην πραγματικότητα, λύθηκε από την ερμηνεία του Ρέντινγκ. Αυτός ήταν που «χρωμάτισε» το τραγούδι σε βαθμό που οι μετέπειτα διασκευές του (ανάμεσά τους και των Rolling Stones ένα χρόνο μετά), να αναφέρονται στη δική του εκδοχή, κάπως σαν το With a little help from my friends ή το All along the watchtower.

Η πληθωρική παρουσία του Ρέντινγκ πίσω από το μικρόφωνο ήταν τόσο καθοριστική, που το Rolling Stone θεωρεί ότι «έθεσε τις βάσεις για το πώς θα γράφονταν οι μπαλάντες στο εφεξής».



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back