Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Π. Σκουρλέτης: «Η πολιτική της ΝΔ νομιμοποιεί το αίτημα για εκλογές»

Εικόνα του άρθρου Π. Σκουρλέτης: «Η πολιτική της ΝΔ νομιμοποιεί το αίτημα για εκλογές»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/02/2022, 16:51
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης βρίσκεται στα Ιωάννινα, από το πρωί του Σαββάτου. Στις δηλώσεις του, από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μετέφερε τον τόνο που δίνει το κόμμα εναντίον της κυβέρνησης: «Θα κάνουμε τα πάντα για να σύρουμε την κυβέρνηση σε εκλογές, η πολιτική της είναι αυτή που νομιμοποιεί αυτό το αίτημα».

Κυριακή 13/2 πρωί, ο κ. Σκουρλέτης θα είναι ομιλητής στην προσυνεδριακή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο ξενοδοχείο Du Lac. «Φιλοδοξούμε να είναι ένα ανοιχτό, δημοκρατικό συνέδριο, όπως ξέρει να κάνει ο κόσμος της ριζοσπαστικής, ανανεωτικής Αριστεράς».

Ο γραμματέας της νομαρχιακής Ιωαννίνων Σάββας Δημητριάδης, κάλεσε σε ευρεία συμμετοχή στις διαδικασίες και ενημέρωσε ότι θα υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης-παρέμβασης της διαδικασίας και μέσω διαδικτύου, αλλά και ότι οι εγγραφές μελών με δικαίωμα ψήφου στις διαδικασίες, συνεχίζονται μέχρι 15 Μαρτίου. Επίσης, τόνισε ότι θα ακολουθήσουν εξορμήσεις, παρεμβάσεις και επαφές στην περιοχή, ξεκινώντας από την επίσκεψη Σκουρλέτη.

Με αφορμή τη νέα συνέντευξη του πρωθυπουργού χτες, στον ΣΚΑΪ, ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι φαίνεται πως «η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει κανένα σχέδιο απάντησης στα προβλήματα» και ότι, είτε λαμβάνει μέτρα «σαλαμοποίησης» με την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως ανακοινώθηκε, είτε μέτρα «καταγραφής αντιδράσεων», ώστε να προχωρήσει με την τακτική «βλέποντας και κάνοντας».

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε «σύγχρονη ελληνική τραγωδία» τα 2 χρόνια πανδημικής κρίσης που συμπληρώνονται σύντομα και σε ό,τι αφορά το ΕΣΥ, είπε ότι «τρομάζουν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης» για το μέλλον, ενώ το σύστημα είναι ήδη σε οριακή κατάσταση. «Το ΕΣΥ δεν έχει στηριχθεί» είπε και πρόσθεσε ότι οι υγειονομικοί πρώτης γραμμής εξαιρούνται από τα βαρέα-ανθυγιεινά.

«Γιατί δεν παρεμβαίνει η κυβέρνηση και ασκεί επιδοματική πολιτική;» διερωτήθηκε για το κύμα ακρίβειας και πρόσθεσε πως απειλείται η βιωσιμότητα επιχειρήσεων, «εξαιρούνται από το ταμείο ανάκαμψης» και συγκεντρώνεται πλούτος σε λίγους, με την «όχι μεμονωμένων περιπτώσεων» (σε ό,τι αφορά υγεία, οικονομία κ.λπ.) πολιτική που ακολουθεί η ΝΔ, καθώς και ότι η ΝΔ ακολουθεί ένα παρωχημένο μοντέλο ανάπτυξης, «που αναπαράγει όλες εκείνες τις αιτίες που οδήγησαν σε χρεωκοπία τη χώρα, τη δεκαετία του 2010».

Στάθηκε ιδιαίτερα στην αύξηση του πληθωρισμού και την εκτίμηση της ΕΕ για περαιτέρω αύξησή του προσεχώς και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ακολουθεί ένα δρόμο «αδιέξοδο, που παράγει ανισότητες». Αναφέρθηκε ακόμα στο νόμο για τον ΕΦΚΑ που «εισάγει» ιδιώτες μάνατζερς με υψηλούς μισθούς, «φτάνει να είναι αρεστοί στον υπουργό και την κυβέρνηση».

Κατέληξε λέγοντας ότι «το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πρωτοστατήσει σε μια δημιουργία μιας νέας, προοδευτικής, αριστερής πλειοψηφίας από τις επόμενες εκλογές, θα βγει πιο ενισχυμένο από το ερχόμενο συνέδριο».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3