Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ούτε η δημοτική αρχή αισιοδοξεί...

Εικόνα του άρθρου Ούτε η δημοτική αρχή αισιοδοξεί...
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/07/2020, 21:25
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το θέμα της επέκτασης της Ιόνιας μέχρι την Κακαβιά συζητήθηκε στα προ ημερησίας στο δημοτικό συμβούλιο και η δημοτική αρχή, δεν είναι αισιόδοξη για την κατάληξη.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θωμάς Μπέγκας κάλεσε τη δημοτική αρχή να εκφράσει τη θέση της για το θέμα

Η επικεφαλής της παράταξης Ιωάννινα_2023 Τατιάνα Καλογιάννη έθεσε μια ενδιαφέρουσα παράμετρο, σχετικά με την ανάμειξη της Περιφέρειας Ηπείρου στο έργο. «Δεν έχω καταλάβει ακόμα αν έχει εκχωρηθεί και για υλοποίηση (το έργο) ή μόνο για διερεύνηση χρηματοδότησης» τόνισε. Και η Κα Καλογιάννη όμως, εξέφρασε τις επιφυλάξεις της κατά πόσο η Περιφέρεια μπορεί να υλοποιήσει ένα τέτοιο έργο. «Βλέπω να παραπέμπεται στις καλένδες» τόνισε.

Ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ «έδειξε» προς την κατεύθυνση της κυβέρνησης για την ευθύνη της απόφασης, εκφράζοντας και αυτός σκεπτικισμό.

Ο κ. Ελισάφ είπε ότι «είναι πολύ δυσάρεστη η εξέλιξη για την περιοχή μας. Δυστυχώς είναι μια κυβερνητική απόφαση, λανθασμένη, βάσει των προτεραιοτήτων που θέτει η εκάστοτε κυβέρνηση». Αναφέρθηκε στη διαφωνία του βουλευτή της ΝΔ Σταύρου Καλογιάννη, προσθέτοντας ότι «είναι ωστόσο κυβερνητικός βουλευτής». Συμπλήρωσε δε ότι «ο κ. Καχριμάνης πήρε ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Είπαμε ότι πρέπει να γίνει σύσκεψη δημάρχων και να δούμε το ρίσκο».

Επίσης, συζητήθηκε και το θέμα του φυσικού αερίου και της απένταξης του αγωγού Κομοτηνή-Θεσπρωτία. Ο δήμαρχος υπερασπίστηκε την αντίδραση του Δήμου,λέγοντας ότι "ήταν η λογική αντίδραση που πρέπει να έχουν οι δημοτικές αρχές όταν υπάρχουν απεντάξεις αγωγών, έστω και αν ήταν προαναγγελθέν γεγονός και υπάρχει το δεδομένο ότι η Ήπειρος εντάσσεται σε μια άλλη προοπτική. Πήραμε πρωτοβουλία να υπογράψουμε κείμενο να γίνει η δική μας περιοχή προτεραιότητα. Υπάρχει μια σχετικά καλή ανταπόκριση".

Ο κ. Μπέγκας από την πλευρά του θύμισε ότι ως δήμαρχος είχε εκφράσει την αντίθεσή του «τόσο για τον χρονικό προγραμματισμό έλευσης του φυσικού αερίου στα Γιάννενα, όσο και για τον προβλεπόμενο αριθμό συνδέσεων, θέτοντας ως απαραίτητη προϋπόθεση για τη διεκδίκηση των πραγματικών αναγκών της Ηπείρου για πρόσβαση σε φθηνή ενέργεια, την συνένωση δυνάμεων όλων των φορέων της περιοχής».

Η δε κα Καλογιάννη πάντως, είπε ότι η σωστή αντίδραση ήταν της περιφερειακής αρχής και ότι η Περιφέρεια "γνωρίζει εδώ και 4 χρόνια ότι θα έρθει LNG από τη Ρεβυθούσα. O Poseidon δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ όμως". Χαρακτήρισε δε "κάπως θερμή" την αντίδραση των κ. κ. Ελισάφ και Μπέγκα.






ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back