Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ορίζοντες Ηπείρου», με τέσσερα θέματα

Εικόνα του άρθρου «Ορίζοντες Ηπείρου», με τέσσερα θέματα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2019, 16:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, στις 3 το απόγευμα, συνεδριάζει το περιφερειακό συμβούλου Ηπείρου, με ζητήματα που αφορούν κυρίως τη σύσταση επιτροπών και τον ορισμό εκπροσώπων.

Με αφορμή την επερχόμενη συνεδρίαση, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου» Σπύρος Ριζόπουλος θέτει με επιστολή του προς τον πρόεδρο του συμβουλίου τέσσερα ζητήματα εκτός ημερήσιας διάταξης, τα οποία χαρακτηρίζει επείγοντα.

Το πρώτο αφορά ενημέρωση για την ετοιμότητα της Περιφέρειας «να αντιμετωπίσει τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το μεταναστευτικό», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, με αφορμή τη σύσκεψη που είχε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με τους περιφερειάρχες της χώρας την Παρασκευή. Το δεύτερο ζήτημα που θέτει, σχετίζεται με την πολιτική προστασία της Ηπείρου και με τη θέση της παράταξης ότι ο σχεδιασμός πρέπει να γίνει από μηδενική βάση. Τρίτο θέμα οι υδατικοί πόροι, με την παράταξη να προτείνει «τη συνολική αξιοποίηση των υδάτινων πόρων της Ηπείρου που τώρα σπαταλώνται ή παραμένουν ανεκμετάλλευτοι, για άρδευση και ύδρευση». Και τέταρτον, καταθέτει αίτημα ψηφίσματος καταδίκης του δήμου Φιλιατών για τη ρίψη βιβλίων σε παράνομη χωματερή, ζητώντας παράλληλα να κινηθεί νομικά η Περιφέρεια κατά του συγκεκριμένου Δήμου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back