ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Προς οριστικό τέλος το Μηχανολόγων Μηχανικών

Εικόνα του άρθρου Προς οριστικό τέλος το Μηχανολόγων Μηχανικών
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 11/02/2020, 10:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Φαίνεται ότι το υπουργείο Παιδείας απλά δεν ήθελε να δηλώσει εξ αρχής με κάθετο τρόπο ότι τα νέα τμήματα δεν πρόκειται να λειτουργήσουν ποτέ, απλά δεν το έκανε για να μην υποστεί το πολιτικό κόστος, όπως γίνεται για παράδειγμα στην Ηγουμενίτσα.

Με πρόσφατο ΦΕΚ όμως φαίνεται ότι μπαίνει οριστική «τελεία», καθώς τα 37 νέα τμήματα που δημιούργησε ο προηγούμενος υπουργός βγαίνουν από τα επιστημονικά πεδία όπου εντάχθηκαν.

Ανάεσα σε αυτά είναι το Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής στην Άρτα.

Υπενθυμίζεται ότι στο διάστημα αυτό, το υπουργείο ουσιαστικά «εξομοίωσε» διοικητικά τα πτυχία των ιδιωτικών κολλεγίων και ανωτατοποίησε τη σχολή πυροσβεστικής…

Στο μεταξύ, χωρίς πολλές ειδήσεις πέρασε η συνάντηση της υπουργού Νίκης Κεραμέως στην Άρτα, με τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Τέθηκαν υπόψη της ζητήματα όπως η κάλυψη θέσεων διδασκόντων και η χρηματοδότηση των ιδρυμάτων, για τα οποία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, διαβεβαίωσε ότι «γίνονται προσπάθειες». Επίσης, καταγράφηκε η διαφωνία για το ζήτημα των κολλεγίων.

ΣΧΟΛΙΑ
asto kalitera
Η χωρα δεν χρειαζεται αλλους πτυχιουχους χρειαζεται φτηνα εργατικα χερια....
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
dodoni back