Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Open mall σε αναμονή

Εικόνα του άρθρου Open mall σε αναμονή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/12/2018, 14:01
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πρότασή τους για το ανοιχτό κέντρο εμπορίου (open mall) με προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ κατέθεσαν από κοινού ο Δήμος Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» του ΕΣΠΑ.

Το open mall, αν πάρει το πράσινο φως της ένταξης στο πρόγραμμα και της χρηματοδότησής του, θα γίνει στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης, το οποίο οριοθετείται από τις οδούς: Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη (από Κάνιγγος μέχρι Ανεξαρτησίας), Ζώη Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Αγίου Νικολάου) και Παρ. Ευαγγελίδη. Για τη διαμόρφωση της πρότασης, απαραίτητη προϋπόθεση ήταν η συμμετοχή επιχειρήσεων. Συνολικά 114 επιχειρήσεις έβαλαν την υπογραφή τους.

Στην όλη προσπάθεια εκτός από τον Δήμο Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο, συνέβαλαν και οργανώσεις πολιτών (όπως ο Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου), ενώ σημαντική ήταν η καθοδήγηση της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Ηπείρου.

Σύμφωνα με την πρόταση, ο Δήμος Ιωαννιτών θα αναλάβει να ολοκληρώσει παρεμβάσεις υποδομών της περιοχής δίνοντας προτεραιότητα στην αναβάθμιση του οδοστρώματος της οδού Ανεξαρτησίας και σε αστικές αναπλάσεις και συγκεκριμένα στην ανάπλαση πλατείας Αγ. Νικολάου και την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του αρχοντικού Πυρσινέλλα. Ταυτόχρονα, θα γίνει προμήθεια και εγκατάσταση τριών βυθιζόμενων κάδων απορριμμάτων με έξυπνα συστήματα κάθετης διαβαθμισμένης συμπίεσης απορριμμάτων ενώ θα αναβαθμιστεί και ο φωτισμός των οδών με την προμήθεια και εγκατάσταση έξυπνων λαμπτήρων οικονομίας.

Από την πλευρά του, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, θα αναλάβει τις δράσεις «ανάδειξης της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής». Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις θα αφορούν:

-Αναβάθμιση των προσόψεων των καταστημάτων στην περιοχή παρέμβασης με στόχο την απόκτηση μια ομοιόμορφης αισθητικής ταυτότητας των εμπορικών επιχειρήσεων.

-Ανάπτυξη ασύρματου δικτύου «wifi», το οποίο θα παρέχεται δωρεάν σε πολίτες, επισκέπτες και επιχειρήσεις.

-Δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας προώθησης των επιχειρήσεων, των προϊόντων τους και των προσφορών τους.

-Διοργάνωση καλλιτεχνικών δρώμενων με φορείς της πόλης για την ανάδειξη της περιοχής σε όλη τη διάρκεια του έτους.

 «Η τόνωση της τοπικής αγοράς και η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, αποτελεί βασικό στόχο της Δημοτικής Αρχής και σε αυτή την κατεύθυνση καταθέσαμε πρόταση για δημιουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης. Η συνεργασία του Δήμου με το Επιμελητήριο και ιδιαίτερα με τις επιχειρήσεις που δίνουν καθημερινό ‘αγώνα’ για να είναι βιώσιμες, δημιουργεί απαιτήσεις και προσδοκίες ώστε ο Δήμος να πρωταγωνιστεί και να είναι πάντα συμμέτοχος σε προσπάθειες που ισχυροποιούν την πόλη και τους ανθρώπους της» αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας, με αφορμή την «επιτυχή κατάθεση (sic) της πρότασης» όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση. Τη δουλειά της ολοκλήρωσης του φακέλου, ο Δήμος την ανέθεσε σε μελετητική εταιρία.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back