ΗΠΕΙΡΟΣ

Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών: Κατά του φράγματος Μικροσπηλιάς

Εικόνα του άρθρου Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών: Κατά του φράγματος Μικροσπηλιάς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 16/02/2022, 11:05
ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Ομοσπονδία Τζουμερκιωτών δηλώνει αντίθετη στη λειτουργία μικρού υδροηλεκτρικού στη Μικροσπηλιά.

«Με τα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας – στοιχεία που κατατέθηκαν και στα μέλη της Επιτροπής Περιβάλλοντος – είναι πασιφανές ότι: α) οι χρήσεις του νερού για τους κατοίκους του χωριού θίγονται, β) η περιοχή υδροληψίας, ένα μέρος του αγωγού μεταφοράς του νερού της επικείμενης κατασκευής και ο σταθμός παραγωγής διέρχονται μέσα από ιδιωτικές εκτάσεις, με τους ιδιοκτήτες να μην επιτρέπουν τέτοια διέλευση και χρήση, γ) καταγράφονται κατολισθητικά φαινόμενα σύμφωνα με έκθεση του Ι.Γ.Μ.Ε., δ) η Μητρόπολη Άρτας κατέθεσε την αρνητική της θέση με τα δικά της επιχειρήματα» αναφέρει η Ομοσπονδία.

Η ομοσπονδία περιγράφει τη συζήτηση στην επιτροπή περιβάλλοντος και την απόφαση, η οποία είναι θετική εφόσον δεν θίγονται χρήσεις νερού και ιδιοκτησίες και σημειώνει ότι προκύπτουν ορισμένα ερωτήματα, όπως «πώς είναι δυνατόν η πλειοψηφία των μελών της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας να ‘νίπτουν τας χείρας τους’;» όταν υπάρχουν κατατεθειμένα στοιχεία από τον πρόεδρο της κοινότητας.

Επίσης, σημειώνει ότι «απ’ όσο γνωρίζουμε ο υποψήφιος κατασκευαστής δεν κατέθεσε κάποιο έγγραφο που να φανερώνει ότι ο τοπικός πρόεδρος δεν έχει δίκιο. Συνεπώς με την ατυχή αλλά καθ’ όλα σεβαστή προσέγγιση- απόφαση στέλνουν την πλειοψηφία της τοπικής κοινωνίας και τον πρόεδρο του χωριού σε μια δικαστική διαμάχη και τον υποψήφιο κατασκευαστή σε μια αδιέξοδη προοπτική».

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας να απορρίψει το αίτημα της εταιρείας ΑΤΕΡΜΩΝ Ι.Κ.Ε. και τη Μ.Π.Ε.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back