ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Ομοβροντία» κατά του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Ομοβροντία» κατά του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2024, 12:45
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η σχέση της διοίκησης του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων με τους συνδικαλιστές του σωματείου εργαζόμενων, δεν είναι εύκολη.

Δεν είναι λίγες οι φορές που το σωματείο έχει καταγγείλει τη διοίκηση για χειρισμούς της, αλλά και για διώξεις εις βάρος μελών της διοίκησης του σωματείου.

Σε κάποιες περιπτώσεις, όταν υποθέσεις έφτασαν στη δικαιοσύνη, οι συνδικαλιστές δικαιώθηκαν, μέχρι το επόμενο «επεισόδιο».

Το τελευταίο εξ αυτών είναι σε εξέλιξη, με τη μετάθεση προέδρου και αντιπροέδρου του σωματείου στην Κόνιτσα. Φαίνεται ότι η διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ προσπαθεί να χρησιμοποιήσει ως «μοχλό πίεσης» τα δρομολόγια στα χωριά της περιοχής, απουσία επαρκούς αριθμού εργαζόμενων.

Η απόφασή της προκάλεσε έντονες θεσμικές αντιδράσεις.

Εκτός από το σωματείο εργαζόμενων στο υπεραστικό ΚΤΕΛ, ανακοίνωση-καταγγελία εξέδωσαν η περιφερειακή παράταξη Κοινό των Ηπειρωτών, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ιωαννίνων.

Επίσης, η ΑΔΕΔΥ Ιωαννίνων στη δική της ανακοίνωση κατηγορεί τη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων ότι «συστηματικά όλα τα τελευταία χρόνια, καταπατά τα στοιχειώδη εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων και περιφρονεί με προσβλητικό τρόπο ακόμα και τις δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τους συναδέλφους».

Την κατηγορεί επίσης για «εργολαβική στοχοποίηση των συνδικαλιστών» και ειδικά του προέδρου του σωματείου.

Όλοι οι φορείς που εξέδωσαν ανακοινώσεις, βάζουν στο «κάδρο» και την περιφερειακή αρχή, ως εποπτεύουσα αρχή του συγκοινωνιακού έργου, ζητώντας να παρέμβει για να αποκατασταθούν και τα δρομολόγια στην περιοχή της Κόνιτσας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back