ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων: «Εξορίζει» συνδικαλιστές

Εικόνα του άρθρου Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων: «Εξορίζει» συνδικαλιστές
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/01/2024, 15:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δύο εργαζόμενοι του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων, συνδικαλιστές, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζόμενων Υπεραστικού ΚΤΕΛ, γενικός γραμματέας του συνδικάτου Ηπείρου-Κέρκυρας και μέλος της διοίκησης της ομοσπονδίας, καθώς και ο αντιπρόεδρος του σωματείου των Ιωαννίνων, ειδοποιήθηκαν από τη διοίκηση στις 29 Δεκεμβρίου ότι από την αρχή του χρόνου, θα έχουν πλέον έδρα της εργασίας τους, την Κόνιτσα.

Η… στρατιωτικού τύπου μετάθεση προκάλεσε την αντίδραση του σωματείου, που σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι για τον πρόεδρο του σωματείου «έχουν εκδοθεί όχι μία, αλλά τέσσερις δικαστικές αποφάσεις, που ορίζουν ως χώρο παροχής της εργασίας την έδρα της εταιρείας στα Ιωάννινα» και πάλι για αποφάσεις μετάθεσής τους στην Κόνιτσα.

Ο δε άντιπρόεδρος του σωματείου εργαζόταν για 22 χρόνια με έδρα τα Γιάννενα και επίσης, μετατίθεται στην Κόνιτσα.

«Γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τις δικαστικές αποφάσεις. Κανείς σεβασμός στην εργατική νομοθεσία η οποία απαγορεύει την μετάθεση συνδικαλιστικού στελέχους» τονίζει το σωματείο.

Προσθέτει δε ότι το υπεραστικό ΚΤΕΛ, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το σωματείο, έχει διακόψει τα δρομολόγια από και προς ακριτικά χωριά της Κόνιτσας «επικαλούμενη προς διάφορους φορείς ‘αδυναμία εκτέλεσης του συγκοινωνιακού έργου λόγω άρνησης του ενός οδηγού που εργάζεται στην εταιρεία’, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι των χωριών να αδυνατούν να επικοινωνήσουν με υπηρεσίες ακόμη και για εφοδιασμό με αγαθά πρώτης ανάγκης».

Κατηγορεί τη διοίκηση του υπεραστικού ΚΤΕΛ ότι δεν αληθεύει η δικαιολογία της και πως χρησιμοποιεί την κατάσταση προς όφελός της, σημειώνοντας ότι «δεκάδες οδηγοί -ιδιοκτήτες καθημερινά και για αρκετές ημέρες του μήνα, τελούν σε καθεστώς ‘άνευ υπηρεσίας’. Ότι οι ίδιοι ζητούν να εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης και ότι κάλλιστα θα μπορούσαν αυτοί να εκτελούν δρομολόγια στην Κόνιτσα» ή επίσης ότι «στην κατοχή της βρίσκονται συνολικά έξι λεωφορεία τα οποία εκτελούν δρομολόγια καθημερινά με άλλους οδηγούς και ότι ο πρόεδρος του σωματείου εκτελούσε καθημερινά δρομολόγια σε 65 χωριά των Ιωαννίνων εβδομαδιαίως», κ.α.

Το σωματείο κατηγορεί επίσης την Περιφέρεια Ηπείρου ότι παρά τις καταγγελίες της ομοσπονδίας και τοπικών συνδικαλιστικών φορέων «σωπαίνει» και ότι ως εποπτεύουσα αρχή για το συγκοινωνιακό έργο, θα πρέπει να παρέμβει.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back