Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Όλοι πίνουμε νερό από τη βρύση τελικά…

Εικόνα του άρθρου Όλοι πίνουμε νερό από τη βρύση τελικά…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/06/2018, 00:54
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε στο δημοτικό συμβούλιο η παράταξη «Γιάννενα τώρα», σχετικά με όσα δήλωσε πριν από μερικές μέρες για τους ελέγχους στο πόσιμο νερό της πόλης, από τη ΔΕΥΑΙ.

Πρώτος που έσπευσε να υπερασπιστεί τη ΔΕΥΑΙ και την ποιότητα του νερού, δεν ήταν ο δήμαρχος, αλλά ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Νίκος Γκόντας: 

«Δεν σταμάτησα ποτέ να πίνω νερό της ΔΕΥΑΙ» τόνισε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι οι εκπρόσωποι της ΔΕΥΑΙ οφείλουν «να ενημερώνουν και να λένε την αλήθεια», παίρνοντας αποστάσεις από τις «δημιουργίες υπόνοιας» για την ποιότητα του νερού.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα τώρα» Άρης Μπαρτζώκας αποκάλυψε και αυτός με τη σειρά του από πού πίνει νερό (από τη βρύση) και είπε: «Δεν αμφισβητήσαμε την ποιότητα του νερού της πόλης, κακώς αναμεταδόθηκε έτσι από μερικούς». 

Ωστόσο, ο κ. Κυριαζής, μέλος της παράταξης είχε δηλώσει επακριβώς ότι «δεν γίνεται έλεγχος του νερού», ότι «στις 2/6/2015 είναι η τελευταία ανάθεση ελέγχου του νερού» και ότι «το ’18 δεν έχει ελέγξει κανείς»  και απλώς, ο κ. Μπαρτζώκας προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με τη εύκολη καταφυγή της «παρερμηνείας δηλώσεων».  

Ο κ. Μπαρτζώκας είπε πάντως ότι «πρέπει να ενημερώνονται οι πολίτες είναι υποχρέωση να λέμε και σε ποιες περιοχές γίνεται η δειγματοληψία» και δήλωσε στεναχωρημένος από τις «απειλές στο δελτίο Τύπου» της δημοτικής αρχής. 

«Εμείς δεν σκοπεύουμε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωή του τόπου, ποτέ» συμπλήρωσε.

Τέλος, είπε ότι η απάντηση της δημοτικής αρχής για την ιστοσελίδα, είναι ανακριβής. 

«Έχω τη σύμβαση και λέει μόνο για φιλοξενία και τεχνική υποστήριξη, δεν είναι για κατασκευή» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας, αρνήθηκε ότι υπήρξε παρερμηνεία των δηλώσεων του κ. Κυριαζή, λέγοντας «αυτό είπε, όσο και να λέει ότι δεν είπε αυτό». Τόνισε επιπλέον ότι η δημοτική αρχή επιφυλάχθηκε μόνο για το συγκεκριμένο σημείο, της καταγγελίας ότι δεν γίνονται έλεγχοι. «Το θέμα διασπείρει πανικό στην κοινωνία. Η παράταξη του κ. Μπαρτζώκα μπορεί να θέσει 500 ερωτήματα για τη ΔΕΥΑΙ, αλλά το ένα από αυτά δημιουργεί αίσθημα κινδύνου».

Λίγο αργότερα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου τόνισε ότι ήταν μεν άστοχη η δήλωση, αλλά και ότι δεν πιστεύει ότι ο κ. Κυριαζής είχε κάποιο δόλο.

Η συζήτηση συνεχίζεται στο δημοτικό συμβούλιο

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back