ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Παράπονα, ενότητα και υπέρ απλής αναλογικής

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/06/2018, 17:16
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παράταξη «Γιάννενα Τώρα!» θα κατεβεί αυτόνομη κατά 99,9% στις επόμενες δημοτικές εκλογές, δεν την απασχολούν τα σενάρια περί «εκλογών-πακέτο», στηρίζει την απλή αναλογική και έχει μεγάλα παράπονα από τη δημοτική αρχή και την αξιωματική αντιπολίτευση, αλλά και ερωτήσεις για τη λειτουργία της ΔΕΥΑΙ.

Αυτή είναι η σύνοψη όσων είπαν τα στελέχη της παράταξης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν. Ο επικεφαλής, Άρης Μπαρτζώκας, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για «αδιαφάνεια» σε μια σειρά ζητήματα: στα ταξίδια αντιδημάρχων στο εξωτερικό, στις αποφάσεις «που παίρνει μια ελίτ παρά τω δημάρχω», για αλαζονεία και τέλος, για «θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει το δημοτικό συμβούλιο όταν φεύγουν οι κάμερες και σταματάει η ραδιοφωνική μετάδοση». Σχετικά με αυτό, πρότεινε τη μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω web tv.

Τέλος, είπε ότι «είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής», προκειμένου «να είναι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμπολίτευση, αλλά και αντιπολίτευση».

Ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πάνου, τόνισε πως η παράταξη έχει ενστάσεις σε ό,τι αφορά το νόμο για την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά στηρίζει την απλή αναλογική. Πρότεινε επίσης να εκλέγεται ο δήμαρχος από το δημοτικό συμβούλιο (σε δεύτερο βαθμό και όχι απευθείας από τους πολίτες δηλαδή), καθώς και να εκλέγονται ενιαία οι δημοτικοί σύμβουλοι και όχι ξεχωριστά, από δημοτικά διαμερίσματα, με τους εκλογείς να έχουν δυνατότητα να ψηφίσουν από ενιαία λίστα.

Τέλος, ο Κώστας Κυριαζής, πρώην δημοτικός σύμβουλος και υπεύθυνος της γραμματείας της παράταξης, επέλεξε δύο… από τα πολλά ζητήματα που ανοίγει η παράταξη, σχετικά με τη ΔΕΥΑΙ.

Τόνισε ότι δεν έχει εκπονηθεί ακόμα το «σχέδιο ασφάλειας νερού», αντίθετα με ό,τι έχει γίνει σε Άρτα και Πρέβεζα και σχετικά με τους ελέγχους στο πόσιμο νερό, είπε ότι «το ’18 δεν έχε ελέγξει κανείς» και ότι «στις 2/6/2015 είναι η τελευταία ανάθεση ελέγχου του νερού», καθώς και ότι «έχει δικό της χημικό εργαστήριο η ΔΕΥΑΙ, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, έχει απαξιωθεί».




ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back