Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Όλοι μαζί για το Γιαννιώτικο Σαλόνι»

Εικόνα του άρθρου «Όλοι μαζί για το Γιαννιώτικο Σαλόνι»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/09/2016, 19:53
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Την πεποίθησή της ότι πρέπει να υπάρξει πολιτική λύση για το θέμα του πάρκου Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι) επαναλαμβάνει η δημοτική αρχή Ιωαννίνων.

Πριν από λίγες μέρες, το Πρωτοδικείο Ιωαννίνων που κρίνει, σε αυτή τη φάση, τη «μάχη» μεταξύ Δημοσίου και δήμου Ιωαννιτών για την κυριότητα του πάρκου, παρέπεμψε την υπόθεση στη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης και σε νέα δίκη στο ίδιο δικαστήριο. Αναμφίβολα, ο δικαστικός αγώνας θα είναι μακρόχρονος. Με το δεδομένο αυτό, ο δήμος Ιωαννιτών θέλει πολιτική λύση. 

Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο δήμαρχος Θωμάς Μπέγκας και ο αντιδήμαρχος Θανάσης Μανταλόβας είχαν πρόσφατα συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη. «Έστω και αργά βλέπουμε να υπάρχει μια κινητικότητα. Φαίνεται ότι υπάρχει διάθεση να βρούμε λύση, γνωρίζουμε ότι είναι πολύπλοκο το θέμα, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας και συνεχίζουμε…», είπε ο κ. Μπέγκας, χωρίς να αφήσει πάντως και πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.

Υπό τις συνθήκες αυτές, ο Δήμος αποφάσισε να στείλει το μήνυμά του. Τον Οκτώβριο, θα διοργανώσει μια εκδήλωση στο πάρκο Πυρσινέλλα, με τη συμμετοχή του Πνευματικού Κέντρου. Ο κ. Μπέγκας απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους Γιαννιώτες να παραβρεθούν για «να διατρανώσουμε όλοι μαζί την πεποίθηση μας ότι το Πάρκο Πυρσινέλλα-Γιαννιώτικο Σαλόνι ανήκει στην πόλη, ανήκει στους Γιαννιώτες, ανήκει στο Δήμο».


ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Η υπόθεση του πάρκου Πυρσινέλλα αποτέλεσε ένα από τα σημεία τριβής μεταξύ δημοτικής αρχής και αξιωματικής αντιπολίτευσης στη χτεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Η παράταξη του Νίκου Γκόντα εγκάλεσε τη δημοτική αρχή για τη μη αξιοποίηση του πάρκου, υποστηρίζοντας ότι αυτή μπορεί να γίνει παρά την εκκρεμοδικία. «Να προβείτε έστω και τώρα σε μίσθωση του χώρου και να αποδοθεί στους συμπολίτες μας, διότι η διαμάχη με το Δημόσιο θα τραβήξει πολύ χρόνο και ένας τέτοιος χώρος δεν επιτρέπεται να μείνει αναξιοποίητος» ανέφερε ο κ. Γκόντας. 

Ο κ. Μπέγκας, από την πλευρά του, υποστήριξε πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. «Ο Δήμος έχει 'δεμένα χέρια' και δεν μπορεί να δαπανήσει ούτε ένα ευρώ σε μια επίδικη έκταση. Δεν εγκρίνεται από το Ελεγκτικό Συνέδριο που ασκεί τον έλεγχο των οικονομικών μας» υπογράμμισε. Άσκησε δε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για τις ευθύνες της κατά τη θητεία της ως δημοτικής αρχής «όταν και άνοιξε η 'κερκόπορτα' στο Ελληνικό Δημόσιο να προβάλλει τις παράλογες απαιτήσεις του διεκδικώντας το πάρκο Πυρσινέλλα». Ο κ. Γκόντας πέρασε στην αντεπίθεση λέγοντας: «Η ανικανότητα ωστόσο της δημοτικής αρχής, μαζί με την προσφιλή τακτική ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι, τους οδηγεί σε αναζήτηση άλλοθι περί δήθεν μη δήλωσης στο κτηματολόγιο της συγκεκριμένης έκτασης. Ουδέν ψευδέστερο...».


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back