Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

«Όλα καλά» κατά τον υπουργό…

Εικόνα του άρθρου «Όλα καλά» κατά τον υπουργό…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/12/2020, 10:48
ΕΛΛΑΔΑ

Μιλώντας στη Βουλή για click away ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης, δικαιολόγησε απόλυτα την κυβερνητική απόφαση και βρήκε «θετικό» το μέτρο, παρότι στην πράξη δεν έχει προσθέσει τίποτε στην αγορά και αντιμετωπίζει ιδιαίτερη κριτική από τον επιχειρηματικό κόσμο.

«Δεν υπάρχει άλλος καλύτερος εναλλακτικός τρόπος αυτή τη στιγμή για να δουλέψει το λιανεμπόριο και να ισοφαρίσει κάπως τις ζημιές που έχει υποστεί. Σας διαβεβαιώνω ότι στο μέτρο του εφικτού και της εποχής που ζούμε η παράδοση εκτός καταστήματος είναι ένα θετικό μέτρο. Δεν λέω ιδανικό αλλά είναι ένα θετικό εναλλακτικό μέτρο» είπε μεταξύ άλλων.

Ο κ. Γεωργιάδης -χωρίς να προκαλέσει έκπληξη- θεώρησε λογικό το γεγονός ότι ευνοούνται κυρίως οι μεγάλες επιχειρήσεις, προσπερνώντας έτσι τον παράγοντα απουσίας υποδομής eshop για τις μικρότερες. «Προφανώς και κερδίζει ο μεγάλος και οργανωμένος, γιατί έχει ξοδέψει και περισσότερα χρήματα για να είναι έτοιμος. Όμως έχει οφέλη και ο μικρός επιχειρηματίας» είπε μεταξύ άλλων.

Ο υπουργός κάλυψε και τις εταιρίες courier, παρά την αποτυχία να ικανοποιήσουν τις έκτακτες ανάγκες:

 «Τις πρώτες μέρες της πρώτης καραντίνας, διακινήθηκαν 150.000 πακέτα με ταχυμεταφορές. Το καλοκαίρι όμως οργανώθηκαν κάποιες επιχειρήσεις και μέσα στην καραντίνα του Νοεμβρίου, παραδίδονταν 250.000 πακέτα την ημέρα. Δηλαδή 100.000 παραπάνω από το ρεκόρ του Μαρτίου και του Απριλίου, λόγω καλύτερης οργάνωσης των εταιριών κούριερ. Οι παραγγελίες, όταν μπήκε ο Δεκέμβριος και σταμάτησαν οι παραδόσεις, έφτασαν τα 500.000 πακέτα την ημέρα. Δεν έπρεπε να βρούμε ένα τρόπο να μεταφέρουμε αυτές τις παραγγελίες σε ένα εναλλακτικό κανάλι χωρίς να θέσουμε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία;»

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back