ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Οκτώ χρόνια συμπόσιο γλυπτικής

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/07/2017, 02:47
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων ετοιμάζεται να φιλοξενήσει το 8ο συμπόσιο γλυπτικής από 19 Αυγούστου μέχρι 9 Σεπτεμβρίου, με τη συνδρομή του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων

Στο συμπόσιο θα συμμετάσχουν οι γλύπτες: Θόδωρος Παπαγιάννης, Βασίλης Παπασάικας, Άρης Κατσιλάκης, Έργκυς Χρυσίκος, Σπύρος Λισγάρας και Fatos Shuli. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το συμπόσιο θα πλαισιωθεί από παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 19/8, 20:30 - προβολή του ωριαίου ντοκιμαντέρ του ηπειρώτη σκηνοθέτη Νίκου Παπακώστα με τίτλο «Τα μάρμαρά μας».

Κυριακή 20/8, 20:00 - συναυλία με έργα του Μάνου Χατζηδάκι: βιολί Κώστας Λεοντάρης, πιάνο Αναστασία Σταύρου, φωνή Όλγα Μπαλωμένου.

Τετάρτη 23/8, 20:00 - δημοτική βραδιά με τον Γιώργο Πατσούρα, τα παιδιά του και την υπόλοιπη κομπανία του.

 Σάββατο 26/8, 20:00 - θεατρική παράσταση από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Εξαύδα»,  με το θεατρικό έργο «Ωχ τα νεφρά μου» του Μπάμπη Τσικληρόπουλου.

Κυριακή 27/8, 20:00 - διάλεξη του αρχιτέκτονα και ιστορικού της τέχνης Κωστή Ν. Καζαμιάκη, με θέμα «Τέχνη και Δημοκρατία».

Τετάρτη 30/8, 20:00 - θεατρική παράσταση της θεατρολόγου Σοφίας Μπλέτσου, με ερασιτέχνες ηθοποιούς, αγόρια και κορίτσια από το χωριό του Ελληνικού.

Σάββατο 2/9, 20:30 - θεατρική παράσταση από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων με το θεατρικό έργο «Οι Έλληνες» του Παναγιώτη Μακρυγιάννη. (Η παράσταση αυτή πιθανόν να μεταφερθεί την Τετάρτη 6/9)

Σάββατο 9/9, 20:00 - δημοτική ζυγιά του Δημήτρη Ξαξίρη και του Γιώργου Μακρίδη με την κομπανία τους.

Όλες οι πολιτιστικές εκδηλώσεις θα γίνουν με τη συνεργασία και υποστήριξη του Ομίλου Φίλων του Μουσείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού, της ποδοσφαιρικής ομάδας «Αναγέννηση» και της Αδελφότητας Αθήνας «Η Τσούκα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3