Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα ραντεβού γλυπτικής στο Ελληνικό

Εικόνα του άρθρου Ένα ραντεβού γλυπτικής στο Ελληνικό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 17/08/2017, 18:36
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το 8ο Συμπόσιο Γλυπτικής στο «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης» διοργανώνει στο Ελληνικό ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων μαζί με το «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεόδωρος Παπαγιάννης» και τον Όμιλο Φίλων του Μουσείου, από το Σαββατο 19 Αυγούστου έως τις 10 Σεπτεμβρίου.

Φέτος θα συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι Βασίλης Παπασάικας, Άρης Κατσιλάκης, Έργις Χρυσικός, Σπύρος Λισγάρας και Φάτος Σούλι. Οι καλλιτέχνες ήδη βρίσκονται στον χώρο του Ελληνικού και προετοιμάζουν τα έργα τους, τα οποία θα προστεθούν σε εκείνα που έχουν τοποθετηθεί ήδη στην αυλή του μουσείου και στο δρόμο που οδηγεί στη Μονή Τσούκας.

Για το 8ο Συμπόσιο μίλησαν ο δήμαρχος Γιάννης Σεντελές και ο οικοδεσπότης, Θεόδωρος Παπαγιάννης. «Η διοργάνωση αυτών των συμποσίων είναι όχι μόνο ένα τεράστιο καλλιτεχνικό γεγονός για το Δήμο μας και για ολόκληρη την περιοχή των Ιωαννίνων αλλά έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία αυτού του μοναδικού υπαίθριου μουσείου γλυπτικής, που ξεκινά από τα όρια της επαρχιακής οδού και φτάνει μέχρι το μοναστήρι της Τσούκας» είπε ο κ. Σεντελές και πρόσθεσε τις ευχαριστίες του για τον κ. Παπαγιάννη και τους καλλιτέχνες οι οποίοι θα παραδώσουν τα έργα τους.  Στο συμπόσιο, μπορούν οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν τους καλλιτέχνες επί τω έργω και να συνομιλήσουν μαζί τους.

«Γίνεται μια εξαιρετική προσπάθεια, πιθανόν να μην εκτιμάται στο βαθμό που πρέπει, αλλά αφήνει έργο αιώνιο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαγιάννης.

Στο πλαίσιο του 8ου Συμπόσιου Γλυπτικής στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό έχουν προγραμματιστεί παράλληλες εκδηλώσεις.

Σάββατο 19 Αυγούστου

Στις 8.30 το βράδυ, θα γίνει η προβολή του ωριαίου ντοκιμαντέρ του ηπειρώτη σκηνοθέτη Νίκου Παπακώστα με τίτλο «Τα μάρμαρά μας» και την επόμενη μέρα, Κυριακή 20 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, έχει προγραμματιστεί συναυλία με έργα του συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι, με τους Κώστα Λεοντάρη (βιολί), Αναστασία Σταύρου (πιάνο) και Όλγα Μπαλωμένου (φωνή).

Τετάρτη 23 Αυγούστου

Στις 8 το βράδυ, με δημοτική βραδιά με τον Γιώργο Πατσούρα και την κομπανία του.

Σάββατο 26 Αυγούστου

Στις 8 το βράδυ, θα παρουσιαστεί θεατρική παράσταση από την ερασιτεχνική θεατρική ομάδα «Εξαύδα», με το θεατρικό έργο «Ωχ τα νεφρά μου», του Μπάμπη Τσικληρόπουλου.

Κυριακή 27 Αυγούστου

Στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του αρχιτέκτονα και ιστορικού της τέχνης Κωστή Καζαμιάκη, με θέμα «Τέχνη και Δημοκρατία», ενώ την Τετάρτη, 30 Αυγούστου, στις 8:00 το βράδυ, θεατρική παράσταση της θεατρολόγου Σοφίας Μπλέτσου, με ερασιτέχνες ηθοποιούς από το Ελληνικό.

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου

Στις 8.30 το βράδυ, θα φιλοξενηθεί η θεατρική παράσταση «Οι Έλληνες» του Κ. Μακρυγιάννη, από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, με δημοτική ζυγιά των Δ. Ξαξίρη και Γ. Μακρίδη και της παρέας τους.

Όλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν με τη συνεργασία και υποστήριξη του Ομίλου Φίλων του Μουσείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελληνικού, της ποδοσφαιρικής ομάδας «Αναγέννηση» Ελληνικού και της Αδελφότητας Συγχωριανών Αθήνας «Η Τσούκα».

Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις.

 

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back