ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι τέσσερις κόμβοι των 14,6 εκατ. ευρώ

Εικόνα του άρθρου Οι τέσσερις κόμβοι των 14,6 εκατ. ευρώ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/04/2023, 12:18
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου προχώρησε χτες στην ανάδειξη των οριστικών αναδόχων, όπως ανακοίνωσε, για την κατασκευή των τεσσάρων νέων κόμβων στο εθνικό δίκτυο των Ιωαννίνων και της Πρέβεζας.

Πρόκειται για τους τέσσερις κόμβους που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε. με συνολικό προϋπολογισμό 14,63 εκατ. ευρώ, και για τους οποίους έχει αρκετός λόγος στο πολιτικό προσκήνιο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους εξής:

-Ισόπεδος κυκλικός κόμβος στη θέση Επισκοπικό επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Αθηνών, με προϋπολογισμό 6.800.000 ευρώ. Ανάδοχος η εταιρία «Εργοδυναμική Πατρών».

Για το συγκεκριμένο έργο, η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει καταθέσει αναφορά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και στην Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Διαβάστε: Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος… κόμβου

-Κόμβος επί της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Κοζάνης, στη θέση Λαψίστα, με προϋπολογισμό 2.000.000 ευρώ. Ανάδοχος η εταιρία ΓΙΓΕΚΑΤ.

-Κόμβος στην παραλιακή οδό (εθνική οδό Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας) προς Βαλανιδοράχη, με προϋπολογισμό 3.480.000 ευρώ. Ανάδοχος η εταιρία ΟΔΟΚΑΤ.

-Κόμβος επί της παραλιακής οδού στη θέση Λούτσα με προϋπολογισμό 2.350.000 ευρώ. Ανάδοχος η εταιρία ΟΔΟΚΑΤ.


*Στη φωτογραφία: η «συνάντηση» της εθνικής οδού με την Εγνατία οδό, όπου ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής κόμβου από την «Εργοδυναμική  Πατρών» με κόστος σύμβασης 1,2 εκατ. ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Ηπείρου

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back