Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι προειδοποιήσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Οι προειδοποιήσεις του περιφερειάρχη Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2018, 19:12
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Από τη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση ξεκίνησε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης τη συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε σήμερα, και πήγε στον πρωτογενή τομέα (παρεμπιπτόντως, εμφανίστηκε ικανοποιημένος με τον κ. Χαρίτση -κάτι που δεν συνέβαινε με τον προκάτοχό του Π. Σκουρλέτη).

Για τον πρωτογενή τομέα, ο περιφερειάρχης δεν είχε να ανακοινώσει κάτι ιδιαίτερο σημαντικό. Απλώς, έστειλε τις προειδοποιήσεις του, πιστός στο… προφίλ του περιφερειάρχη που νοιάζεται για τον κτηνοτρόφο και τον παραγωγό. Ο κ. Καχριμάνης προειδοποίησε τις ηπειρώτικες βιομηχανίες και βιοτεχνίες να μη μειώσουν φέτος τις τιμές στο γάλα. Γιατί αλλιώς «δεν θα σέβονται τους Ηπειρώτες». Είπε δε ότι είχε συναντήσεις με δύο ηπειρώτικες βιομηχανίες, για τις οποίες μιλάει με τα καλύτερα λόγια, τη «Δωδώνη» και την «Καράλης». «Σε άλλα μέρη της Ελλάδος γίνεται όργιο εδώ και δύο χρόνια με εισαγόμενο γάλα. Εγώ ζητάω από τους δικούς μας να διατηρήσουν τις περσινές τιμές. Κι αν κάποιος (σ.σ. δεν τον κατονόμασε) πήρε φόρα να ανακοινώσει άλλες τιμές, δείχνει ότι δεν σέβεται τους Ηπειρώτες» τόνισε.

Και μετά τους κτηνοτρόφους, στους παραγωγούς ακτινιδίων Άρτας, με τον κ. Καχριμάνη να διαμαρτύρεται για υπό διαβούλευση υπουργική απόφαση που απαγορεύει την εξαγωγή ακτινιδίων σε συσκευασία μεγαλύτερη των 20 κιλών. Παραγωγοί ακτινιδίων στην Άρτα έχουν εκφράσει ήδη τις ενστάσεις τους κάνοντας λόγο για «εξυπηρέτηση συγκεκριμένων καρτέλ εμπόρων» και για «συμπίεση της τιμής του ακτινιδίου». «Αυτό είναι παγκόσμια ‘εφεύρεση’, δεν ισχύει για κανένα άλλο φρούτο και ζητάμε να μην ισχύσει και για τα ακτινίδια. Γιατί δείχνει αν μη τι άλλο μη σεβασμό στους παραγωγούς, που προσαρμόζονται ώστε να έχουν πολύ καλή ποιότητα και μέσα από τα διαλογητήρια να βγάλουν τα προϊόντα τους έξω. Κάθε άλλη ενέργεια θεωρώ ότι είναι εχθρική προς τους παραγωγούς. Για αυτό  στείλαμε επιστολή  στους αρμόδιους υπουργούς και τους βουλευτές της περιοχής Άρτας, ώστε όλοι να συνδράμουν αυτή την προσπάθεια» τόνισε ο περιφερειάρχης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back