Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι «Ορίζοντες» για την απασχόληση

Εικόνα του άρθρου Οι «Ορίζοντες» για την απασχόληση
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/01/2020, 13:36
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Οι Ορίζοντες Ηπείρου προτείνουν τρία σημεία, με αφορμή το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για απασχόληση ανέργων με υψηλά προσόντα στην Περιφέρεια Ηπείρου:

Προτείνουν τυχόν αδιάθετα ποσά του ΠΕΠ Ηπείρου που προορίζονται για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να διοχετευτούν σε στοχευμένα προγράμματα ενίσχυσης της απασχόλησης.

Οι τομείς της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας που θα επιλεγούν για να ενισχυθούν μέσω της επιδότησης εργασίας, πρέπει να συμφωνηθούν με τα τοπικά Επιμελητήρια, τουλάχιστον, αν όχι σε ένα ευρύτερο πλαίσιο διαβούλευσης, με τα Εργατικά Κέντρα και άλλους κοινωνικούς φορείς της περιοχής.

Στοχευμένο πρόγραμμα για απόφοιτους λυκείου, λέγοντας ότι «είναι άλλες οι ανάγκες απασχόλησης για τους πραγματικούς ανέργους ‘υψηλών προσόντων’ και άλλες για τους αποφοίτους της μεταλυκειακής εκπαίδευσης, είναι ωστόσο ίδια η αγωνία όλων των ανθρώπων για εξεύρεση εργασίας και την συμμεριζόμαστε απόλυτα. Για τους δεύτερους, λειτουργούν στην περιοχή μας Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ, Σχολές Μαθητείας του ΟΑΕΔ», φορείς που, σύμφωνα με την παράταξη, θα πρέπει να έχουν λόγο στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Η παράταξη αναγέρει ότι «όλα τα παραπάνω δεν είναι… ψιλά γράμματα αλλά ελάχιστη και απαραίτητη συνθήκη χάραξης μιας σωστής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του σοβαρότερου προβλήματος της ελληνικής κοινωνίας. Ο περιφερειάρχης Ηπείρου μπορεί να νομίζει ότι τα ξέρει όλα, ωστόσο είναι προφανές πως η σύγχρονη πραγματικότητα τον έχει αφήσει μίλια πίσω».

Κατηγορεί την περιφερειακή αρχή ότι σχεδίασε ένα «πρόγραμμα-αχταρμά» που «δεν ξεχωρίζει ‘χαμηλά’ από ‘υψηλά’ τυπικά προσόντα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back