Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι Ορίζοντες έκαναν απολογισμό

Εικόνα του άρθρου Οι Ορίζοντες έκαναν απολογισμό
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/09/2020, 18:55
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τον απολογισμό της μέχρι τώρα θητείας στο περιφερειακό συμβούλιο έκανε ο Σπύρος Ριζόπουλος και η παράταξη «Ορίζοντες Ηπείρου».

Ο κ. Ριζόπουλος παρέθεσε όλες τις παρεμβάσεις που έκανε η παράταξη αυτό τον ένα χρόνο.

«Οι Ορίζοντες Ηπείρου από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκαν έχουν ως βασικό τους στόχο τα εξής: Να είναι χρήσιμοι για τους πολίτες της Ηπείρου, να αγωνιστούν για να επιλυθούν χρόνια προβλήματα, να προοδεύσει ο τόπος» τονίζει στη σχετική ανακοίνωση και συμπληρώνει ότι «δυστυχώς, στο χρόνο αυτό διαπιστώσαμε με μεγάλη μας λύπη ότι η περιφερειακή αρχή όχι μόνο δεν μπορεί, όπως ήδη το γνωρίζαμε, αλλά και δεν θέλει».

Η παράταξη αναφέρει ότι «καταθέσαμε σειρά προτάσεων τεκμηριωμένων και εμπεριστατωμένων για όλα τα ζητήματα που καίνε την Ήπειρο (μεταναστευτικό, κορωνοϊός, ανάπτυξη, ανεργία, ενέργεια) αλλά και άλλα επιμέρους (Λίμνη Παμβώτιδα, ασφάλεια στα σχολεία κ.λπ.), αλλά η περιφερειακή αρχή «επέλεξε να συνεχίσει το δικό της μοναχικό δρόμο. Ένα δρόμο που δυστυχώς δεν βοηθάει την Ήπειρο. Ένα δρόμο χωρίς έμπνευση, χωρίς όραμα, χωρίς προοπτική», παρότι σε αρκετές περιπτώσεις, παρατάξεις της αντιπολίτευσης στήριξαν τις προτάσεις των Οριζόντων Ηπείρου.

Μάλιστα, ο κ. Ριζόπουλος πήρε μια κάπως… ενδιάμεση θέση για το θέμα της μάσκας, λέγοντας ότι πρέπει να τη χρησιμοποιούμε μεν, αλλά όχι για τους ιατρικούς λόγους (τουλάχιστον δεν αναφέρθηκε σε αυτούς), αλλά «γιατί έτσι δείχνουμε ότι σεβόμαστε το συνάνθρωπό μας που έχει φόβο και την κοινωνία μας».      

Τη χαρακτήρισε επίσης ως «ο,τι πιο απεχθές θα μπορούσε να κατασκευάσει το ανθρώπινο είδος», κάνοντας μια μάλλον βεβιασμένη παρομοίωση, τη στιγμή που υπάρχουν σαφώς πιο απεχθείς ανθρώπινες εφευρέσεις, οι οποίες είναι και επιβλαβείς και όχι προστατευτικές, όπως εν τω προκειμένω η μάσκα…

Επίσης, ο κ. Ριζόπουλος τάχθηκε υπέρ της αύξησης της στρατιωτικής θητείας στους 18 μήνες με υποχρεωτική στράτευση και χωρίς εξαίρεση στα 18 έτη για όλους, «καθώς όπως είναι η πλέον κατάλληλη στιγμή ένταξης του νέου στο κοινωνικό σύνολο είναι η ηλικία των 18 ετών» όπως συμπέρανε, θεωρώντας προφανώς ότι ο στρατός είναι «κοινωνικοποίηση» και όχι πχ το πανεπιστήμιο...

Ο απολογισμός της παράταξης είναι εδώ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back