ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ «Ήπειρος»

Εικόνα του άρθρου Οι νέες μονάδες του ΚΕΘΕΑ «Ήπειρος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2021, 16:14
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το ΚΕΘΕΑ «Ήπειρος» υπενθυμίζει, με ανακοίνωσή του, ότι από τον Νοέμβριο λειτουργούν νέες μονάδες σε Γιάννενα και Άρτα, με χρηματοδότηση από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020».

Σε αυτές περιλαμβάνονται κινητή μονάδα με έδρα τα Γιάννενα, πρόγραμμα δράσεων ένταξης με έδρα τα Γιάννενα και πολυδύναμο κέντρο με έδρα την Άρτα.

Η Κινητή Μονάδα πραγματοποιεί εξορμήσεις στην Ήπειρο, κυρίως σε περιοχές εκτός αστικού ιστού, με στόχο την ενημέρωση και συμβουλευτική υποστήριξη ανθρώπων και οικογενειών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με διαφορετικές μορφές εθισμού (ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, διαδίκτυο/gaming),διευκολύνοντας τη διασύνδεσή τους με κατάλληλα για τις ανάγκες τους προγράμματα.

Η Μονάδα προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και κινητοποίησης, ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης, βραχείας παρέμβασης, παραπομπών σε εξειδικευμένες υπηρεσίες, όπως μονάδες ψυχικής υγείας, θεραπευτικές κοινότητες, προγράμματα υποκατάστασης κ.λπ.

Το Πολυδύναμο Συμβουλευτικό Κέντρο Άρτας είναι η πρώτη μονάδα θεραπευτικής αντιμετώπισης των εξαρτήσεων που δημιουργείται στην Περιφέρεια Ηπείρου. Παρέχει υπηρεσίες πρωτοβάθμιας υποστήριξης και βραχείας παρέμβασης για την προβληματική χρήση ή την εξάρτηση από ναρκωτικά, αλκοόλ, τζόγο και διαδίκτυο/gaming. Απευθύνεται τόσο σε όσους αντιμετωπίζουν σχετικό πρόβλημα σε προσωπικό επίπεδο όσο και σε μέλη του στενού τους περιβάλλοντος.

Επιπλέον στην πόλη των Ιωαννίνων έχει δημιουργηθεί και Πρόγραμμα Κοινωνικής Ένταξης ενισχύοντας τα μέλη στο ήδη υπάρχον Πρόγραμμα Κοινωνικής Επανένταξης, σε μια δύσκολη κοινωνική και οικονομική συγκυρία την διαδικασία ισότιμης και παραγωγικής ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία ανθρώπων που ολοκλήρωσαν πρόγραμμα απεξάρτησης. Πιο συγκεκριμένα οι δράσεις αφορούν τη νομική τους υποστήριξη, την επανασύνδεση τους με την εκπαιδευτική διαδικασία και ειδικότερα με την επαγγελματική τους κατάρτιση, και την υποστήριξη τους στην ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, ειδικότερα στο κομμάτι της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 26510 37812 (Φιλικής Εταιρείας 37, Καρδαμίτσια Ιωαννίνων) και 26810 70587 (Στρ. Χαρ. Κατσιμήτρου 2, Άρτα).

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back