ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι μουσικοί αντιδρούν

Εικόνα του άρθρου Οι μουσικοί αντιδρούν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/07/2020, 16:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το σωματείο Μουσικών Ιωαννίνων καλεί σε κινητοποίηση την Τρίτη 21 Ιουλίου στο Εργατικό Κέντρο, εν μέσω απαγόρευσης πανηγυριών.

«Στον κλάδο μας στα Γιάννενα που οι μουσικοί είμαστε η δύναμη του πολιτισμού μας σε πανηγύρια, γάμους, γιορτές. Τους τελευταίους 4 μήνες έχουμε οδηγηθεί στη φτώχεια και την ανέχεια. Σήμερα ελάχιστοι μουσικοί παίρνουν κάποιο επίδομα ενίσχυσης» αναφέρουν και συμπληρώνουν ότι «ηκυβέρνηση γνωρίζει καλά την κατάσταση των εργαζομένων του κλάδου μας. Αδιαφορεί για την  εξαθλίωση των εργαζόμενων που παράγουν τον Πολιτισμό στη χώρα μας. Η σημερινή κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες θέλουν να φορτώσουν την κρίση ξανά στις πλάτες μας».

Αντιθετικά, αναφέρουν ότι τα υγειονομικά πρωτόκολλα δεν εφαρμόζονται σε άλλες δραστηριότητες, όπως στα ξενοδοχεία και καταλήγουν με τα αιτήματά τους:

  • Πραγματοποίηση όλων των εκδηλώσεων-πανηγυριών με τα αναγκαία μέτρα προστασίας, και στο χορό.
  • 534 ευρώ για όσους έχουν από 1/1/2019 ως σήμερα 5 ένσημα μουσικού.
  • Εποχικό βοήθημα το Σεπτέμβριο με 5 ένσημα για το 2019.
  • Επιδότηση όλων των ανέργων.
  • Κατάργηση δημοτικών τελών, ρεύμα, νερό στο κλάδο που πλήττεται.
  • Κατάργηση τέλους επιτηδεύματος και ΦΠΑ στα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών.
  • Αποζημίωση όλων των εργαζομένων από το κράτος σε περίπτωση ακύρωσης με κρατική εντολή προγραμματισμένων εκδηλώσεων.

  Την κινητοποίηση στηρίζει με ανακοίνωση και κάλεσμα, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. «Η κυβέρνηση αντί να καλύψει τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, σε προσωπικό, υγειονομικό υλικό και ΜΕΘ, απαγορεύει τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις, καταδικάζοντας χιλιάδες εργαζόμενους του πολιτισμού στην ανεργία. Την ίδια ώρα  παζαρεύουν στην Ε.Ε. τη μοιρασιά δισεκατομμυρίων για την ανάκαμψη των μεγάλων επιχειρήσεων, που θα κληθεί πάλι να πληρώσει ο λαός με νέα μέτρα».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back